Огляд книги "Вільні малолюдці" Террі Пратчетта

Огляд книги "Вільні малолюдці" Террі Пратчетта

12.09.2022
252
  Що почитати дитині, якщо вона кмітлива, допитлива та спостережлива і часом бачить та розуміє світ навіть краще, ніж деякі дорослі? Справа складна, нічого не скажеш. Догодити розумнику чи розумниці з вибором книги важко. Але спробувати можна.
  І якщо вже говоримо про особистість, що полюбляє фантазійні світи, пригоди та кумедні ситуації, то її увагу однозначно приверне творчість легенди британської літератури – Террі Пратчетта, зокрема книга "Вільні малолюдці".
  Сер Теренс Девід Джон "Террі" Пратчетт (Sir Terence David John "Terry" Pratchett; 28.04.1948 – 12.03.2015) – один з найпопулярніших британських письменників. Найбільш відомий за серією книг про Дискосвіт, яка налічує більше 40 творів, перший з яких ("Колір магії") було видано 1983 року.
  Кожна нова книга із серії "Дискосвіт" в перші тижні продажу розпродувалася в кількості 500 тисяч екземплярів лише в Англії. За деякими оцінками, його книги становлять близько 1% від усіх книг, які продано у Великій Британії.
  "Дискосвіт" – це серія книг Террі Пратчетта, написаних в жанрі гумористичного фентезі, котрі завоювали величезну популярність завдяки тонкому англійському гумору і глибокій, але ненав'язливій філософії.
  Українські фанати творчості Террі Пратчетта завдячують змогою читати його книги саме українською "Видавництву Старого Лева", адже станом на зараз команда готує до друку вже 25-те видання автора.
  "Вільні малолюдці" – це перша книга підциклу "Тіфані" із циклу книг про відьом. "Тіфані" вважається "дитячим" циклом книг, адже головній героїні на початку всього дев'ять, але майте впевненість – вона має змогу подолати усі небезпеки та взяти гору над могутніми і підступними супротивниками. Не без допомоги сили розуму та критичного мислення. І, звичайно, друзів.
  Пригоди, гумор, цікаві спостереження та харизматичні персонажі – ось складники неймовірно цікавого коктейлю, та основний інгредієнт – це можливість поглянути на такий логічний дорослий світ очима дитини, котра все піддає сумніву та ставить багато запитань.
 
  Катя Скрипка,
  провідна бібліотекарка відділу мистецтв
 

 
Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється