Творчий вечір Світлани Даниш "Україна моя веселкова!"

Творчий вечір Світлани Даниш "Україна моя веселкова!"

29.12.2022
497
  29 грудня, напередодні Новорічних свят, у читальному залі Чернігівської ОУНБ ім. В. Г. Короленка відбувся творчий вечір Світлани Даниш "Україно моя веселкова".
  Пані Світлана народилася в селі Тарасівка на Черкащині. Навчалася в Чернігівському педагогічному інституті (нині – Національний університет "Чернігівський колегіум" імені Т. Г. Шевченка). Працювала музичним керівником у дитячих садочках Чернігова та вчителькою музики в Рудківській середній школі.
  З 2017 року – учасниця Чернігівської обласної літературної студії "Гарт", клубів "Натхнення", "Бібліопростір "А+" та "Білі ворони". Пише тексти й музику до пісень та виконує їх.
  Учасниця фестивалів "Мовою серця" (Івано-Франківськ), "Бандера" (Черкаси), "Українські передзвони" (Київ).
  Тематика творів Світлани Даниш напрочуд розмаїта: про Україну, про кохання, про дітей, про війну, про рідне місто, село та улюблені квіти – мальви. Особливі слова вдячності, виражені ліричними рядками, прозвучали на адресу батька й матері – Володимира Михайловича і Тетяни Григорівни Сапонів. А ще талановиту поетесу та виконавицю авторських пісень прийшли привітати її викладачка музики й наставниця Олена Коваленко, друзі, колеги по "творчому цеху" – Ганна Верес-Демиденко і Валентина Григоренко.
  На вечорі пролунали пісні, які виконала сама Світлана Даниш, у тому числі під акомпанемент фортепіано та акапельно. Також гості переглянули відеокліпи авторських пісень, записані В'ячеславом Маховкою.
  "Поки ми у своїх серцях не заговоримо українською мовою, мислення не поміняється", – переконана поетеса. Тому всі її твори – лише рідною, веселково-калиново-солов'їною…
  Пані Світлані болить Україна й те, що з нею відбувається наразі. Ось найпронизливіші цитати: "Поки війна, серце живе війною", "Тримаймося! Любімо одне одного. Загарбник має програти". І як підсумок – обнадійливо, рішуче, прозоро та дзвінко: "Коли грім війни нас залишить, ми обіймемося крильми".
  Упродовж вечора всі охочі могли зробити благодійний внесок на потреби ЗСУ.
  Все буде Україна! Наближаймо Перемогу разом!
 
  Надія Заваліна,
головна бібліотекарка відділу документів із гуманітарних наук
 



















 
Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється