Неймовірні історії стародавнього міста

Неймовірні історії стародавнього міста

10.01.2023
371
  Кажуть, Львів – це маленький Париж. Навряд чи знайдеться ще десь у світі місто, яке вміє усміхатися й ощасливлювати тебе в дощ. Чи, може, ще десь є така неймовірна музика легкого цокоту жіночих обцасів по бруківці: і у спеку, і у зливу, і навіть в ожеледь?! А де ще ви побачите закуту в тунель річку, яка тече під містом?! А романтично-аристократична атмосфера міста Лева взагалі нікого не залишить байдужим – кожен на мить умощується в численних кав'ярнях і, смакуючи знаковий напій Львова, намагається зупинити й запам'ятати цей спалах єднання з величчю і затишком…
  Ніка Нікалео – під таким псевдонімом працює львівська письменниця, громадська діячка та журналістка Вероніка Хідченко. Народилася вона 16 лютого 1973 року у Львові в інтелігентній мистецькій сім'ї. Ще у школі захоплювалася музикою та літературою. Музичну освіту здобула у спеціальній музичній школі ім. С. Крушельницької. Закінчила факультет журналістики у Львівському національному університеті ім. І. Франка, згодом продовжила навчання в Комерційній академії на факультеті фінансів. Дипломантка конкурсу "Коронація слова – 2010" за роман "Dolce Vita". Лауреатка "Коронації слова – 2013" у номінації "Вибір видавця" за роман "Любові полум'я". У 2018 році авторка отримала відзнаку "Люди Львова" у номінації "Золоте перо" за укладання та авторство серії збірок про Львів: "Львів. Кава. Любов", "Львів. Смаколики. Різдво", "Львів. Пані. Панянки" та ін.


  84(4УКР)
  Л 89
    Львів. Кава. Любов : збірка / [уклад., авт. передм. Н. Нікалео]. – Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2016. – 267, [1] с.

  Львів, кава, любов – це коли сутінки опускаються на місто, коли завмирає денна метушня, коли у повітрі витає гіркуватий запах чорної кави, коли дощові краплі танцюють по старій бруківці, а жіноча душа розкривається назустріч любові. Читаєш і мимоволі з головою поринаєш в атмосферу загадкового Львова, мандруєш його старовинними вуличками, а стародавнє місто у відповідь розкривається і дарує свої неймовірні історії тим, хто прагне, щоб і його буденне життя стало щедрішим на добро, красу, романтику та любов. Це історії про закоханих та покинутих, про щасливих і тих, хто загубив себе, про романтику та буденність, про жінок і чоловіків, про тебе й про мене. Деякі з цих оповідань солодкі, як збиті з ваніллю вершки або справжнє кохання. Інші – гіркі, як свіжозварена кава або спогади про доленосні події нашого недалекого минулого. Треті ще довго залишають по собі аромат цинамону, мускатного горіха та містичних збігів... Думками, які народжуються за горнятком кави, діляться Наталія Гурницька, Галина Вдовиченко, Вікторія Гранецька, Дара Корній та інші авторки.


  821(477)
  Л 89
    Львів. Шоколад. Кам'яниці : збірка / [уклад. Ніка Нікалео]. – Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2020. – 251, [1] с.

  "Львів. Шоколад. Кам'яниці" – збірка, яка привідкриє таємниці історії творення галицької столиці. Це десять зворушливих оповідань від знаних письменниць, овіяні романтикою та чарами міста, де колись цокотіли підковами коні, шаруділи шатами львівські пані, пливучи по бруківці, а згодом – дзеленчав старий трамвай. Сучасне місто тут переплітається з давнім, часом упізнаваним, а часом і не дуже, але таким же цікавим та звабливим, як і колись. Каплиця Боїмів і Чорна кам'яниця, вілла на Хресті й будинок на площі Ринок… Усі вони поволі розкриватимуть вам свої таємниці, про які, найімовірніше, ви ніколи не чули й навіть не здогадувалися. Авторки збірки – Тала Владмирова, Світлана Горбань, Наталя Лапіна, Любов Долик, Алла Рогашко, Наталка Ліщинська, Анна Хома, Тетяна Белімова, Олена Чернінька, Ніка Нікалео.


  821(477)
  Л 89
    Львів. Пані. Панянки : збірка / [уклад., авт. передм. Н. Нікалео]. – Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2018. – 317, [1] с.

  Львів – місто, відоме своєю давньою історією, яка пахне кавою, шоколадом та… вишуканими парфумами львівських пані. Тих надзвичайних жінок, які прославляли свою Батьківщину далеко за її межами. Але, будучи відомими акторками, співачками, мисткинями, всі вони залишалися в душі звичайними жінками, які прагнуть бути коханими та щасливими. Про це мріяла зірка українського театру ХІХ століття Марія Заньковецька, закохана у Миколу Садовського. Ніжністю дихали листи Соломії Крушельницької до Володимира Лісницького. А легендарна воячка Олена Степанів ішла в бій, окрилена безмежним коханням до свого Іванка. І так само, як і сотні років тому, сучасні львів'янки поринають у химерне сплетіння любовних тенет. Адже епохи минущі, а кохання – вічне.


  821(477)
  Л 89
    Львів. Спогади. Кохання : збірка / уклад. Н. Нікалео. – Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2019. – 317, [1] с.

  Моменти стають спогадами. Миттєвості – усмішками на світлинах, теплими історіями, які зігрівають серце. Пам'ятаєш, як усією родиною святкували Різдво у засніженому Львові, присипаному цукровою пудрою снігу? І як ми зустрілися вперше в цьому місті? Як шукали затишку і тепла у привітних кав'ярнях? Як цілувалися під дощем? Стільки історій трапилося в цьому фантастичному місті солодкого кохання та терпкого шоколаду! Художники й музиканти, мрійники, закохані та самотні, місцеві і приїжджі – тут кожен знайде на денці горнятка присмак світлої надії. Хтось зустріне свого янгола-охоронця, хтось – пристрасне кохання чи здійснення мрії. І найцінніше дещо, про що мріє кожен з нас...


  84(4УКР)
  Л 89
    Львів. Вишні. Дощі : збірка / [уклад., передм. Н. Нікалео]. – Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2017. – 188, [1] с.

  Нова збірка вже знайомих, відомих та улюблених авторів про Львів, кохання і красу. Красу душі, стосунків і природи – тепер у весняному настрої. Коли природа перероджується, люди переживають із нею: повороти долі, подарунки, несподіванки… Дощі розказують утомленій бруківці підслухані на небі думки, побачені на землі історії про неймовірне кохання, захлинаються від обурення, оповідаючи про зраду й підлість. Особливі львівські вишні-морелі теж мають душу і почуття. Вони творять дива, поєднуючи людські долі. І відчувають так само, як люди: сміються і плачуть, радіють і журяться, і всихають від нерозділеного кохання… Справжні почуття на сторінках оновленої, по-весняному свіжої книжки! Хочеться звернутися до слів української авторки Мар'яни Савки: "Місто Лева тче собі неймовірно складний і кольоровий килим із безконечних ниточок-сюжетів – смішних, драматичних, трагічних. Його оспівують, увічнюють у картинах, піснях, романах, поезіях, світлинах, фільмах. У нього закохуються, його ревнують, зраджують, кидають, намагаються забути, до Львова повертаються чи утікають з нього назавжди. Когось місто ковтає, когось виштовхує, як корок. Для декого це місто красивої старовини, кави і джазу, а для мене Львів – місто моїх людей".
  Якщо ви хочете відчути шоколадно-кавовий аромат стародавнього міста, погортайте сторінки книг львівської серії, які вам запропонують у відділі абонемента Чернігівської ОУНБ ім. В. Г. Короленка. Задоволення ми вам гарантуємо!
  Але – один нюанс. Із семи книжок цієї захопливої серії в нашій бібліотеці є лише п'ять – ті, про які розказано вище. Дуже хочеться мати ще дві – "Львів. Пристрасті. Таємниці" та "Львів. Смаколики. Різдво", щоб добірка стала повною. Щиро сподіваємося на чергове книжкове диво. Можливо, хтось відчує бажання зробити приємний подарунок нашій книгозбірні? Якщо це станеться, будемо щиро вдячні!
 
                          
 
Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється