Етер "Бібліотайм" │ Світлана Даниш – поетеса у пошуку сенсів життя

Етер "Бібліотайм" │ Світлана Даниш – поетеса у пошуку сенсів життя

20.01.2023
351
  Світлана Даниш народилася в селі Тарасівка на Черкащині. Цей мальовничий край – батьківщина Тараса Шевченка, і пані Світлана все життя пишається тим, що з'явилася на світ саме тут. Батьки змалечку навчали доньку любити Україну, шанувати рідну мову.
  З раннього дитинства Світлану захоплювала творчість. Маленька дівчинка уявляла себе співачкою і співала дитячі пісні українською мовою, імпровізуючи на ходу. Свідомо почала писати вірші у другому класі, а музику – пізніше, коли вже грала на фортепіано.
  Пані Світлана навчалася в Чернігівському педагогічному інституті (нині Національний університет "Чернігівський колегіум" імені Т. Г. Шевченка). Здобула освіту вчителя початкових класів. Працювала музичним керівником у дитячих садочках Чернігова та вчителькою музики в Рудківській середній школі.
  З 2017 року – учасниця Чернігівської обласної літературної студії "Гарт", учасниця клубу "Натхнення", клубу "Бібліопростір "А+" Чернігівської ОУНБ ім. В. Г. Короленка. Пише пісні (тексти й музику) і сама ж виконує їх.
  Учасниця фестивалів "Мовою серця" (Івано-Франківськ), "Бандера" (Черкаси), "Українські передзвони" (Київ), "Дотиком душі" (Чернігів, ОУНБ ім. В. Г. Короленка).
  Пані Світлана у своїх творах висловлює саме ту любов до України, яку виховали в ній батьки. Вірші про кохання – щирі та ліричні. Читаєш поезії про рідне місто, село – і радієш. Як гарно написано! Природа для поетеси – це місце відновлення душевних сил, вона дає енергію. Війна – особлива тема, що дуже болить авторці, як і всім нам – тим, хто наразі переживає цю страшну трагедію.
  Хочеться навести дві цитати Світлани Даниш, пов'язаних з темою війни. "Поки війна, серце живе війною". І це справді так. Але – "Коли грім війни нас залишить, ми обіймемося крильми". Втомленими, але не зламаними… Бо українців неможливо зламати!
  У душі і творчості авторки живе світла надія тільки на перемогу. І ворог обов'язково програє, тому що ми маємо в серцях велику, щиру любов до Батьківщини. А любов здатна подолати будь-яке зло.
  Слава Україні! Слава нашим захисникам!

  Наталія Утиро
 

 
Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється