Етер "Бібліотайм" │ Ірина Кулаковська: "…Сховала душу за лаштунки сукні…"

Етер "Бібліотайм" │ Ірина Кулаковська: "…Сховала душу за лаштунки сукні…"

28.01.2023
349
  Ірина Кулаковська народилася в Чернігові, де мешкає донині. Здобула психолого-педагогічну освіту. Пише вірші, літературні пародії, зрідка – гумористичну прозу. Авторка поетичних збірок "Скіфія Висохлих Сліз" та "Нехай проллється сніг". У співавторстві з Сергієм Дзюбою створила для дітей роман у мініновелах "Потягуськи".
  Поезія пані Ірини – це завжди цікава інтрига, загадка. І після кожного слова у читача виникає запитання: "А що далі?". Поетеса майстерно наповнює свої твори цікавими образами, оригінальними метафорами. Такими, наприклад, як у вірші "Ніч": "…Рафінад від палалих зірок ледь гірчить…" Як гарно! А далі – чудові рядки про тишу, яка, звісно, приходить уночі: "…Вайлувата, розпатлана Тиша розростається, пухне, тяжіє – увесь світ залила, загатила!. " І одразу уявляєш, як саме Тиша на тебе наступає, заповнює собою простір. Пані Ірина щиро ділиться своїми емоціями, передає свій стан душі на момент народження поезій. "…Сховала душу за лаштунки сукні…" Хто вона, та Душа? Відома акторка, що втомилася від уваги шанувальників, юна студентка, яка зніяковіла від перших у своєму житті овацій, зігравши дебютну роль, чи збентежена глядачка, що вперше після довжелезної перерви знову завітала до театру? А можливо, зухвала крадійка, яка щойно поцупила у когось із зали гаманець (а ще ліпше – серце) і намагається замести сліди? Чи просто ніжна тендітна жінка, що ховає беззахисність за яскравістю, а насправді – шукає тепла і прихистку? Це лише дещиця асоціацій. Насправді їх набагато більше.
  Ірина Кулаковська – дипломантка обласного поетичного фестивалю "Дотиком душі", який щорічно організовує та проводить Чернігівська обласна універсальна наукова бібліотека ім. В. Г. Короленка, активна учасниця нашого поетичного бібліопростору "А+". На вірші пані Ірини написано більше двох десятків пісень чернігівськими музикантами: народною артисткою України Мариною Гончаренко, Іриною Єременко, Оленою Івановою-Райською (відомою як Лєна Іванова) та сестрами Інною і Тетяною Чабан. Твори поетеси друкувалися в численних колективних збірках, альманахах, періодичних виданнях. Ірина Кулаковська – дипломантка Міжнародного літературного конкурсу "Гранослов", переможниця обласного конкурсу "Краща книга року". Учасниця Всеукраїнської творчої спілки "Конгрес літераторів України". Захоплюється бісероплетінням, вирощує квіти. Любить осінь, ліс, тинятися хащами або вузькими вуличками і фотографувати все, що трапиться. Все, те що відбувається навколо, викликає у пані Ірини жваве зацікавлення та стає підґрунтям для створення талановитих віршів.
 
  Наталія Утиро
 

 
Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється