Мезинський НПП: сьогодення та кроки в майбутнє

Мезинський НПП: сьогодення та кроки в майбутнє

08.02.2023
358
  8 лютого у Чернігівській ОУНБ відбулося засідання "круглого столу" під назвою "Мезинський НПП: сьогодення та кроки в майбутнє" з нагоди 17-ї річниці створення Мезинського національного природного парку. Захід відбувся у змішаному форматі (oфлайн та онлайн).
  Учасників "круглого столу" привітала заступник директора з наукової та інноваційної діяльності Чернігівської ОУНБ Вікторія Примак. Модерували захід бібліотекарка відділу документів з економічних, технічних, природничих та сільськогосподарських наук Людмила Бердак і начальник відділу еколого-освітньої роботи та рекреації Мезинського НПП Олександр Яковенко. На захід завітали заступник директора Департаменту екології та природних ресурсів Чернігівської ОВА Микола Овсяник; завідувачка Центру розвитку туризму у Чернігівській області при Департаменті культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОВА Тетяна Коржинська; заступник начальника управління культури та туризму Чернігівської міської ради – начальник відділу туризму та промоції міста Катерина Литвин; голова ГО "Чернігівська обласна організація УТОП, доцент кафедри біології НУ "Чернігівський колегіум" імені Т. Г. Шевченка Світлана Потоцька; начальник науково-дослідного відділу Мезинського НПП Юрій Карпенко та інші поважні гості.
  Присутні привітали керівництво Мезинського НПП з днем народження парку й побажали подальшої плідної роботи зі збереження та вивчення довкілля. Спілкування з керівництвом Мезинського НПП в особі Ніни Симоненко та іншими співробітниками парку відбувалося в режимі oнлайн. Були заслухані доповіді провідних спеціалістів Мезинського національного природного парку стосовно наукових досліджень, проведених на його базі, еколого-просвітницької роботи серед молоді, рекреаційної діяльності Мезинського НПП в умовах воєнного стану.
  Спілкування пройшло в теплій і дружній атмосфері, теми для доповідей були обрані актуальні та цікаві. Приємним сюрпризом для співробітників Мезинського НПП стали відзнаки з нагоди дня народження парку. На нашу бібліотеку теж чекала приємна несподіванка – Юрій Карпенко передав до фонду книгозбірні книги про Мезинський НПП, за що ми щиро вдячні.
  До засідання "круглого столу" співробітники відділу документів з економічних, технічних, природничих та сільськогосподарських наук підготували книжкову виставку "Мезинський НПП – справжня перлина поліської природи".

  Довідково

  Мезинський національний природний парк був створений 10 лютого 2006 року відповідно до Указу Президента України. Ця дата – день народження нового чарівного та неповторного парку, який сьогодні став провідною природоохоронною, науково-дослідною та рекреаційною зоною Чернігівщини. Мезинський національний природний парк створено з метою збереження, відтворення й раціонального використання типових та унікальних природних комплексів Полісся.
  Сьогодні Мезинський національний природний парк – потужний осередок зеленого туризму, еколого-просвітницької діяльності. 17 років проводиться планомірне вивчення тваринного та рослинного світу, ґрунтовне вивчення ландшафтів – як силами працівників парку, так і спеціалістами з провідних наукових установ України. Складені списки рослин та тварин, що трапляються на цій території. Проводяться дослідження видів, занесених до Червоної книги України, встановлюється їх чисельність і розробляються заходи з їх охорони. Мезинський НПП – це справжня перлина поліської природи, унікальний осередок біорізноманітності та скарбниця історії, де поєднуються минуле, сучасне і майбутнє.
 
























 
Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється