Етер "Бібліотайм" │ Ірина Морська: "Я бажаю яскравого дня!"

Етер "Бібліотайм" │ Ірина Морська: "Я бажаю яскравого дня!"

13.02.2023
463
  Ірина Морська народилася в Чернігові на початку літа – у червні. Люди, які народжуються цього місяця, мають дуже високий творчий потенціал, проявляють багато здібностей і талантів. Мабуть, у ранньому віці це помітили батьки майбутньої поетеси, тому й віддали доньку до гімназії гуманітарно-естетичного профілю № 31 м. Чернігова. Вищу освіту Ірина здобула в Чернігівському національному педагогічному університеті ім. Т. Г. Шевченка (нині – Національний університет "Чернігівський колегіум" ім. Т. Г. Шевченка) за спеціальністю "Викладач української мови та літератури. Учитель англійської мови та зарубіжної літератури". Працює за фахом. Перші чотири роки вчилася за спеціальністю "Редактор освітніх видань", що дозволило Ірині самостійно верстати й редагувати майбутні книжки.
  Ірина Морська – авторка збірок поезії та прози "Весна з ароматами вишень" (2018 р.), "Тільки почуття" (2019 р.), "Життя починається у квітні" (2022 р.). Її твори друкувалися в різних виданнях, зокрема в "Деснянській правді", "Дебют-газеті", альманахах "Первоцвіт", "Литаври", "POST SCRIPTUM", "Ну що б, здавалося, слова…", журналі "Літературний Чернігів".
  Поезія Ірини наповнена справжнім оптимізмом, який захоплює читача, дарує надію на майбутнє. У віршах авторка дає нам можливість побачити реалії життя через призму поетичного слова, і це чудово! Сама назва вірша "Я бажаю яскравого дня!" стає для всіх нас промінчиком радості, щирості й тепла, тобто всього того, що може подарувати нам цей день! У вірші є такі слова: "…Бо стихія повітря малює кожен раз щось насправді привітне…"
  Тематика творчості Ірини – любов, реалії сучасного суспільства, взаємодія з навколишнім світом, міжлюдські взаємини. Невеликий пласт поетичних творів присвячений університетському життю. Ірина Морська пише поезію та прозу, не обмежує себе й у літературних піджанрах. Сама авторка говорить, що пише про людей. Важливий фактор для поетеси – те, що вона надихається творами відомих письменників та поетів. Прикладом може слугувати творчість українського письменника, драматурга, педагога, фольклориста Михайла Стельмаха. Під впливом його поезії народжуються нові вірші.
  Ірина Морська – активна учасниця обласного поетичного фестивалю "Дотиком душі", який щорічно організовує та проводить Чернігівська ОУНБ ім. В. Г. Короленка, міської літературної студії "Гарт", клубу "Поетичний бібліопростір "А+" Чернігівської ОУНБ ім. В. Г. Короленка; має публікації віршованих творів на платформі літературної інтернет-спільноти "Клуб поезії". Ведуча творчої студії "Клуб Анонімних Авторів" у Чернігові (2019–2021 рр.). Від листопада 2021 року – розробниця авторської програми занять з літературної майстерності й викладачка в "Гончаренко центрі". Номінантка конкурсу "Під знаком симаргла" (ІІІ місце в номінації "Проза", 2021 р.), "Україна – сталева" (І місце в конкурсі творчості до річниці Незалежності України, 2022 р.). З 2022 року – учасниця Всеукраїнської творчої спілки "Конгрес літераторів України".
  Окрім письменництва Ірина захоплюється читанням енциклопедичної, художньої та релігійної літератури, а також плаванням, катанням на ковзанах, самостійно опановує мистецтво східного танцю. У вільний час залюбки розмальовує антистрес-орнаменти. Любить проводити дозвілля в колі друзів та однодумців.
 
  Наталія Утиро
 

 
Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється