Книжкові "валентинки" для обласної бібліотеки

Книжкові "валентинки" для обласної бібліотеки

14.02.2023
355
  14 лютого – не тільки День святого Валентина, а й Міжнародний день дарування книг. Чернігівська ОУНБ знову приймала книжкові "валентинки".
  "Довга комендантська година". Так називається нова книга Андрія Кокотюхи з циклу "Таймер війни". Її подарувала нам добра подруга нашої бібліотеки, наша почесна читачка, кандидатка історичних наук Тамара Демченко.
  Подарунок від директора Навчально-наукового інституту історії та соціогуманітарних дисциплін ім. О. М. Лазаревського, професора Олександра Коваленка – книга Володимира Сергійчука "Голодомор 1932–1933 років як геноцид українства".
  Краєзнавець Іван Кирієнко назавжди залюблений у своє рідне село Черниш, його історію та людей. "І хрестиком, і доріжкою" – так зветься його нова книга, написана в умовах російсько-української війни та присвячена нашим захисникам.
  "Жить весело. Спогади". Цю книгу передав нашій бібліотеці Андрій Курданов. Це видання – подарунок від київського краєзнавця Володимира Гузія. "Жить весело" – спогади про життя його діда Павла Василенка, чия наймолодша донька Марія Гузій-Василенко, мати пана Володимира, виявилася дуже талановитою особистістю й оформила батькові та власні спогади у поетичній, історичній і навіть своєрідній філософській формі.
  У подарунок від доктора юридичних наук Івана Богатирьова наша бібліотека отримала автобіографічну книгу "Життя та творчість на межі тисячоліть". Також Іван Григорович передав нам книгу Катерини Пилипчук "Війна, яка змінила нас" з дарчим написом від авторки.
  До відділу мистецтв завітав добрий друг нашої бібліотеки, актор і режисер Чернігівського обласного молодіжного театру Євгеній Сидоренко й подарував чудові яскраві "Веснянки" та "Колискові", а також книжку про життя і творчість автора музики державного гімну України Михайла Вербицького. Ще одна книга, подарована паном Євгенієм, поповнить фонд відділу документів іноземними мовами.
  Наші читачі Наталія і Юрій Павленки подарували головній книгозбірні області добірку різнопланових книжок. Тут і молодіжні романи, й посібник із фізики, де просто і зрозуміло розповідається про фундаментальну науку, і милі комікси "Чі. Життя однієї киці"… Впадає в очі заголовок "Психологічна травма та шлях до видужання". На жаль, ця тема дуже актуальна наразі… Особливо ж привертає увагу книга відомого російського шахіста і не менш відомого опозиціонера Гаррі Каспарова "Зима наближається", присвячена пам'яті Бориса Нємцова.
  "Ми любимо й шануємо вашу бібліотеку. Нам було дуже шкода, коли вона постраждала від ворожого обстрілу", – сказала пані Наталія. А ми, навзаєм, любимо та цінуємо кожного свого читача. І дякуємо всім за тепло, увагу й турботу.
  Книги, подаровані відомим чернігівським громадським діячем, волонтером і журналістом Олександром Ясенчуком, теж різнопланові – історичні, біографічні, філологічні, літературознавчі й навіть математичні.
  Щиро дякуємо всім цьогорічним дарувальникам! Кожна книга, подарована нашій бібліотеці, – це крок до Перемоги. Наближаймо її разом! Усе буде Україна!














 
Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється