Етер "Бібліотайм" │Олеся Білоцвіт: "…Символічно і принципово обираєш для серця мову…"

Етер "Бібліотайм" │Олеся Білоцвіт: "…Символічно і принципово обираєш для серця мову…"

23.02.2023
421
  Олеся Білоцвіт – прилучанка, яка досить довго живе в Австралії, де має свою сім'ю. Талант поетка перейняла від своїх батьків Ніни та Миколи Ткаченків, які також передали дочці відчуття поетичного слова. Ця родина унікальна на теренах Чернігівщини тим, що і Ніна Яківна, і Микола Никифорович (нині покійний), і їхня молодша Олеся – учасники Національної спілки письменників України. Батько пані Олесі відомий у літературних колах та серед шанувальників поетичного слова під псевдонімом Микола Чорновус.
  Вірші Олесі Білоцвіт вражають філософічністю образів, широким діапазоном актуальних тем – від жіночих ліричних роздумів до глибоких патріотичних лозунгових поезій із загостреним розумінням глобальних тем Всесвіту. Прикладами можуть слугувати такі цитати з її віршів: "…Символічно і принципово обираєш для серця мову, як окрасу і як спасіння і Господнє благословіння…", "…Бо пам'ять – це рай, з якого нас ніхто не вижене…", "…Відкриваю душі портали".
  Останнім часом поезії Олесі Білоцвіт просто вибухнули переживаннями за рідну Україну, за її незалежність, за мову та стійкість народу.
  Наталія Утиро
 

 
Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється