Етер "Бібліотайм" │ Валентина Грибенко: "…українська мова сяйвом наповнює втомлені душі…"

Етер "Бібліотайм" │ Валентина Грибенко: "…українська мова сяйвом наповнює втомлені душі…"

28.02.2023
577
  Валентина Грибенко народилася 9 червня 1962 року на Полтавщині в селі Воронинці Оржицького району. Закінчила Гадяцьке культурно-освітнє училище, Київський університет культури і мистецтв. Нині мешкає у Прилуках.
  Пані Валентина працювала в районній і дитячій бібліотеках. Була керівницею літературної студії "Дивосвіт" у Центрі творчості дітей та юнацтва. З 1998 до 1999 року очолювала літературне об'єднання "Сонячні кларнети". Тривалий час була головою міського осередку "Просвіта" імені Т. Г. Шевченка. Нагороджена знаком "Відмінник освіти України". Дипломантка обласного поетичного фестивалю "Дотиком душі", який був започаткований та проводився Чернігівською обласною універсальною науковою бібліотекою.
  Валентина Грибенко у своїх віршах утверджує чудову думку: "Ми в цей світ прийшли для радощів. Печалитись – то великий гріх". І справді, поетичні рядки пані Валентини нас радують. Назви її збірок привертають увагу своєю оригінальністю, й одразу хочеться зазирнути у книгу. Валентина Грибенко – авторка поетичних збірок "Голос волошки" (2006), "Добрим людям" (2008), "Золоті дні" (2012), "Дзвони любові" (2016) та збірок віршів для дітей "Моя книжечка" і "Розумне сонечко" (2013). На поетичних вечорах та презентаціях пані Валентина часто зустрічається з молоддю, читає свої вірші, дає поради поетам-початківцям. "Те, що написане від серця, до сердець і потрапить", – вважає вона. Можна сказати, що вся творчість поетеси – це "мелодія" її серця й душі. І, що головне, людина нам цю "мелодію" дарує. Читач знайде тут чимало іменних присвят, вишукану пейзажну, глибоку інтимну, разючу громадянську лірику.
  Поетичні твори Валентини Грибенко були надруковані в періодичній пресі, поетичних збірках "Первоцвіт", "Синівська молитва", "Пастухи квітів", літературних альманахах "Серце Європи" (2017), "З Україною в серці" (2018), "Моя Батьківщина" (2019), "Натхнення" (2019) і хрестоматії "Література рідного краю. Чернігівщина" (2021). Багато віршів покладено на музику українськими композиторами. Вірші пані Валентини звучать на обласному й Національному радіо, ютуб-каналі "Поезія Валентини Грибенко", друкуються на сторінці Фейсбук. Пані Валентина – лауреатка премії Любові Забашти, переможниця літературного фестивалю "Поетичний рушник".
 
Наталія Утиро
 

 
Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється