Відповідальність урятує життя

Відповідальність урятує життя

27.02.2023
316
  27 лютого у Чернігівській обласній універсальній науковій бібліотеці спільно з навчально-методичним центром цивільного захисту та безпеки життєдіяльності в Чернігівській області відбувся профілактичний захід "Увага, вибухонебезпечні предмети".
  Захід відвідали студенти першого курсу Чернігівського інституту інформації, бізнесу і права Міжнародного науково-технічного університету ім. академіка Юрія Бугая, бібліотечні працівники й зацікавлені особи.
  Бібліотекар відділу документів із гуманітарних наук Валентина Куценко привітала присутніх і зазначила, що тема заходу дуже актуальна для обізнаності населення про правильні дії при виявленні вибухонебезпечних предметів.
  Спеціалісти Центру протимінної діяльності підполковник Павло Вознюк і фахівець відділу навчання ризикам та взаємодії з громадськістю Василь Горбенко інформували присутніх про ризики, пов'язані з мінами, авіаційними бомбами, БПЛА (безпілотні літальні апарати), керованими й некерованими ракетами (навіть їх частини становлять загрозу), касетними боєприпасами, гранатами, мінометними мінами (вони бувають двох видів – протипіхотні та протитранспортні).
  Фахівці розповіли також про приховані загрози. Скажімо, розтяжки використовують як у містах, так і в лісах, і помітити тонкий натягнутий шнур дуже важко. Також до небезпечних знахідок належать іграшки (вони можуть бути начинені вибухівкою).
  Для закріплення знань було проведено невеличке опитування.
  Щоб уберегти себе та інших, слід пам'ятати прості правила. Якщо побачили небезпечний предмет, потрібно:
  - зупинитися;
  - не торкатися;
  - відійти на безпечну відстань;
  - попередити людей, які поряд;
  - зателефонувати за номерами 101, 103.
  Спеціалісти Центру наголосили: відповідальність урятує життя!
  Валентина Куценко,
  бібліотекар відділу документів із гуманітарних наук
 













 
Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється