Жіноче лідерство в умовах воєнного стану

Жіноче лідерство в умовах воєнного стану

28.02.2023
399
  28 лютого в Чернігівській обласній універсальній науковій бібліотеці відбулася зустріч учасниць Клубу ділової жінки ГО "Спілка жінок Чернігівщини". Мета заходу – обговорити матеріали Шостого Українського Жіночого Конгресу, який пройшов 28 листопада 2022 року в Києві. Команда зіштовхнулася з надзвичайними безпековими викликами, адже Конгрес проводився в умовах повномасштабної війни, яку росія розпочала проти України.
  Цінності під час війни стали основною темою Шостого Українського Жіночого Конгресу, що об'єднав перших осіб держави, парламентарів та парламентарок, міжнародних учасників та учасниць, лідерів та лідерок думок, громадських активістів та активісток, експертів та експерток, представників ЗМІ.
  Український Жіночий Конгрес об'єднав міжнародних та українських партнерів довкола події, що посприяло широкій національній дискусії про питання рівності в українському суспільстві під час війни.
  За результатами роботи Шостого Українського Жіночого Конгресу було оприлюднено заяву з пропозиціями до міжнародної координації задля підтримки військових та цивільних полонених, яких росія утримує під час повномасштабної війни. Також було зосереджено увагу на питанні підвищення потенціалу і здатності жіночих організацій впливати та брати на себе лідерську роль у процесі координації і надання гендерно чутливої відповіді на потреби швидкого реагування й відновлення України після війни. Оскільки війна триває вже дев'ять років, дуже важливо думати про те, як згодом ми будемо відбудовувати країну і відновлювати економіку, створювати нові сучасні можливості в державі й забезпечувати їх.
  Представниць Клубу ділової жінки привітали директорка Чернігівської обласної універсальної наукової бібліотеки Інна Аліференко, учасниця президії ГО "Спілка жінок Чернігівщини", та голова ГО "Спілка жінок Чернігівщини" Тетяна Роєва. З інформацією про Шостий Український Жіночий Конгрес і лідерство жінок у Чернігові виступили почесна голова ГО "Спілка жінок Чернігівщини" Ірина Дорожкіна й голова ГО "Спілка жінок м. Чернігова" Людмила Канюка.
  Особливу увагу було акцентовано на досвіді відбудови України після Другої світової війни та появі жінки-лідерки у повоєнний час. Згадали і про засновницю Спілки жінок України (1993) Марію Орлик, яка завжди підтримувала діяльність ГО "Спілка жінок Чернігівщини".
  Гендерна політика в Україні потребує єдності й рішучості: разом ми зможемо підтримувати внутрішньо переміщених осіб, жінок у складних життєвих обставинах та інші уразливі групи, створювати для них довгострокові можливості для повноцінного життя й розвитку, робити життя українських жінок більш безпечним та комфортним. Такої згоди дійшли лідерки жіночої організації Чернігівщини.
  Тему жіночого лідерства планується і надалі обговорювати на наступних зустрічах жінок-лідерок.
 

 
Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється