Бібліотека міста Уффаліз (Бельгія)

Бібліотека міста Уффаліз (Бельгія)

02.03.2023
381
  Уффаліз (фр. Houffalize) – невеличке курортне місто й комуна у Бельгії. Комуна входить до округу Бастонь провінції Люксембург, це південно-східна частина країни. Площа комуни – 166,58 км². Чисельність населення – 4 749 людей.
  Саме місто розташоване в горах, які вкриті мішаними лісами. Перша згадка про Уффаліз датується 1147 роком. 1235 року в місті побудували госпіталь. У роки Другої світової війни Уффаліз був повністю зруйнований.
  Слід сказати про атмосферу цього міста. Вона містична, тому що тебе оточують будівлі, схожі на старовинні замки. У місті тече річка – майже така, як наш Стрижень, але дуже бурхлива.
  У межах співпраці "Бібліотеки Бельгії – знання, досвід, партнерство!" я завітала до бібліотеки міста Уффаліз. Мене зустріла доброзичлива людина, яка відповіла на мої запитання.
  Бібліотека заснована в 1980 році. Вона розташована у приміщенні школи на першому поверсі. Книгозбірня невеличка, лише три кімнати. Перша – галерея, де розміщуються картини місцевих художників. Друга – відкритий книжковий фонд (загальна кількість примірників – 7300). Третя кімната дуже цікава. Там є ігри, їх можна брати додому (за невеличку плату) так само, як і книжки.
  Мою увагу привернули дві речі: макет давнього міста, схожого на замок (французькою мовою слово "замок" звучить як Chateau – "шато"), та колодязь з водою, дуже глибокий. До бібліотеки приходили відвідувачі, брали книжки. Бібліотека функціонує як для дітей, так і для дорослих. Книжки, що стоять на полицях, заламіновані. У комп'ютер занесено весь фонд, книжки мають штрихкоди, які зчитуються сканером. У бібліотеці працює одна людина на волонтерських засадах, три дні на тиждень. На запитання про заходи мені відповіли, що їх не проводять, оскільки бібліотека маленька, але загалом книгозбірня користується популярністю. Мене цікавила також кількість відвідувань. Виявилося, що до бібліотеки приходять 80 осіб на місяць. На запитання, чи має особливе значення кількість відвідувачів, відповідь була одна: ні. Головне, що люди приходять, беруть книжки, ігри. Дизайн бібліотеки звичайний, усе просто та зручно.
  Далі є бажання подивитись інші бібліотеки, у більших містах (Гент, Брюссель).
  Наталія Утиро
 



















 
Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється