Поетичний марафон, присвячений Великому Кобзареві

Поетичний марафон, присвячений Великому Кобзареві

09.03.2023
455
  Щороку в березні українці вшановують пам'ять Великого Кобзаря, патріота України, видатного її сина Тараса Шевченка. Цьогоріч ми відзначаємо 209-ту річницю від дня його народження.
  До Шевченківських днів працівники відділу документів із гуманітарних наук Чернігівської обласної універсальної наукової бібліотеки організували та провели поетичний марафон "Тарас Шевченко: вічний і сучасний". Захід відбувся у форматі "вільний мікрофон". Протягом дня в читальному залі всі охочі читали улюблені вірші Великого Кобзаря та поезії, присвячені видатному Українцеві.
  До марафону долучилася очільниця головної книгозбірні області Інна Аліференко, а також бібліотекарки Чернігівської ОУНБ та філії "Медична бібліотека". Також до нас завітали здобувачі освіти Чернігівської школи № 28 із заступником директора з виховної роботи Ольгою Петренко, вихованці Чернігівського обласного наукового ліцею, громадськість міста, поетеси Лариса Ткач, Ганна Верес-Демиденко, Тетяна Тимошенко. Пані Тетяна – не лише поетка, а й художниця, тому вона не тільки читала вірші, присвячені Кобзареві, а й представила до уваги присутніх свої картини, серед яких почесне місце посідає портрет Тараса Шевченка.
  Модерували захід головна бібліотекарка відділу документів із гуманітарних наук Надія Заваліна і бібліотекарка цього ж відділу Валентина Куценко. До уваги присутніх була представлена книжкова виставка "Тарас Шевченко: вічний і сучасний", яку натхненно та ґрунтовно прокоментувала пані Валентина.
  У Чернігівському обласному науковому ліцеї навчається всебічно обдарована та креативна молодь. Ліцеїстам удалося здивувати всіх, бо з їхніх вуст звучала поезія Шевченка і про Шевченка не лише українською, а й англійською та німецькою мовами. І це було дуже круто!
  Навіть у далекій Бельгії знають і шанують Великого Кобзаря. Наша колега, завідувачка відділу документів із гуманітарних наук Наталія Утиро, наразі перебуває там як ВПО. Пані Наталія надіслала нам відеоролик, у якому прочитала безсмертну поезію Тараса Шевченка "Думи мої, думи…". До створення відео Наталія Олександрівна залучила бельгійських викладачів, отже, цей твір прозвучав іще й французькою мовою.
  Загалом у заході взяло участь близько п'ятдесяти осіб.
  Тарас Шевченко для України та в Україні житиме вічно. Він сьогодні як ніколи органічно злився зі своїм великим нескореним народом і твердо ступає повсюдно у вільній державі, підсвідомо та свідомо через уста кожного промовляючи до ворогів:

  …не втечете
  І не сховаєтеся; всюди
  Вас найде правда-мста…

  А наших захисників та весь український народ підбадьорюють і підтримують інші Кобзареві слова:

  Борітеся – поборете!
  Вам Бог помагає!
  За вас правда, за вас слава
  І воля святая!

  Тримаймося! Все буде Україна!
  Надія Заваліна
 



























 

 
Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється