Книжки від Академії української преси – головній книгозбірні Чернігівщини

Книжки від Академії української преси – головній книгозбірні Чернігівщини

23.03.2023
373
  У Чернігівській обласній універсальній науковій бібліотеці – знову поповнення фонду. Щиро дякуємо за подарунки Академії української преси!
  Тепер ми маємо у своєму "арсеналі" по два примірники книжок "Як не стати гейміфікатором: методики і технології проведення ігор із медіаграмотності" Тетяни Іванової та "Мобільна журналістика" Бйорна Сташена.
  Тетяна Іванова – докторка педагогічних наук, професорка, завідувачка кафедри соціальних комунікацій Маріупольського державного університету. Її книга – навчальний посібник із методики проведення тренінгів із медіаграмотності для медіатренерів та викладачів вищих навчальних закладів України. Видання підготовлене за сприяння Фонду Фрідріха Науманна "За свободу" в межах тренінгового проєкту "Digital-teacher: антитіла до інфодемії". Книга розрахована на тренерів із медіаграмотності, а також викладачів, учителів та освітян, які впроваджують у навчальний процес медіаосвіту і навички критичного споживання інформації.
  Бйорн Сташен – відомий німецький журналіст, репортер телебачення NDR / ARD, керує NextNewsLab та очолює інновації NDR у мобільній журналістиці. Він відомий також як викладач. До "Мобільної журналістики" разом з Вітце Веллінгом випустив "Мобільний сторітелінг – Путівник журналіста по галактиці смартфонів".
  Книжка "Мобільна журналістика" присвячена практичним проблемам переходу традиційної журналістики до використання новітнього обладнання та новітніх застосунків у теле- й радіожурналістиці. Видання стане у пригоді як практичним журналістам, так і тим, хто тільки приходить у професію.
  Книжка "Мобільна журналістика" цікава з кількох міркувань. Це, як і абсолютна більшість німецьких видань із журналістики, саме посібник, причому практичний. Тобто – повна відсутність теорії та покрокова допомога у підготовці журналістських матеріалів та використанні обладнання і застосунків для цього. Крім того у виданні враховані найновіші зміни в цьому напрямі.

  Довідково
  Академія української преси (АУП) – неприбуткова, неурядова й незалежна організація, розташована в Києві та представлена у регіонах. Заснована 2001 року, підтримується європейськими та американськими інституціями.
  АУП інспірує ключові ініціативи у сфері медіаосвіти і перекваліфікації журналістських кадрів в Україні, сприяє поширенню медіаграмотності та європейських стандартів журналістики, якісно інформуючи суспільство за допомогою досліджень, навчання й публікацій фахових видань. Академія української преси видає книги, присвячені журналістиці, медіаосвіті, медіаграмотності.




 
Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється