Етер "Бібліотайм" │ Віра Тищенко: "Коли закінчиться війна, з’єднає радість всіх одна…"

Етер "Бібліотайм" │ Віра Тищенко: "Коли закінчиться війна, з’єднає радість всіх одна…"

31.03.2023
330
  Віра Тищенко народилася в селі Клочків Чернігівського району. Нині живе у Смолянці. Має дві вищі педагогічні освіти, працювала вчителькою історії та іноземної мови, директоркою Смолянської ЗОШ I–III ст. 20 років була депутатом Куликівської районної ради і 4 роки – Олишівської ОТГ. Очолювала комісії з гуманітарних питань. Керувала драматичним гуртком у будинку культури у Смолянці. Учасниця художньої самодіяльності села та району. Співає у двох народних колективах: фольклорному ансамблі "Оберіг" Смолянського БК та народному аматорському фольклорному ансамблі "Сіверяни" Чернігівського міського палацу культури. Грає на баяні.
  Поезія Віри Тищенко сприймається так, ніби тебе кожне слово "огортає в тепло", захищає, наповнює змістом реалій сьогодення. Поетеса із захопленням пише про свою рідну Смолянку. Коли читаєш вірш "Тут все моє", радіє душа.

  Тут всі стежиночки мої,
  Мої співають солов'ї,
  Зозуля тут моя кує, –
  Тут все моє, тут все моє…


  Авторку надихали й надихають на творчість рідний край, рідна Україна, родина, діти, учні, природа. Пані Віра любить гумор, дотепні жарти також черпає із життя. У її віршах лунає патріотична тематика – як зброя проти ворога і водночас – як велика надія на нашу близьку перемогу. Приклад – вірш "Коли закінчиться війна": "Коли закінчиться війна, з'єднає радість всіх одна…".
  Віра Тищенко – дипломантка обласного поетичного фестивалю "Дотиком душі", який щорічно організує Чернігівська обласна універсальна наукова бібліотека ім. В. Г. Короленка. Вірші пані Віри друкувались у поетичному альманаху фестивалю "Первоцвіт" (2019 р.), періодичних виданнях "Наш край", "Поліська правда", "Куликівщина аграрна". Жінка дуже любить людей. Живе, працює, творить для людей. Жодного разу не відмовила в допомозі людині. Це також від батьків.
  Віра Тищенко захоплюється українською вишивкою. Вишиває бісером, створює вироби в техніці бісероплетіння. А ще вона – учасниця (часто й переможниця) спортивних змагань з волейболу, настільного тенісу, лижних перегонів, шашок. Снайперка!!!
  Пані Віра говорить: "Замальовки з життя – це в моїх оповіданнях, які теж готую до друку". Зичимо творчих успіхів!
  Наталія Утиро
 

 
Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється