Двадцять книжок від Видавництва Старого Лева

Двадцять книжок від Видавництва Старого Лева

10.04.2023
322
  У Чернігівській ОУНБ – знову поповнення фонду! До бібліотеки приїхало двадцять новесеньких сучасних українськомовних книжок від Видавництва Старого Лева. Щиро дякуємо за чудовий подарунок!
  Серед подарованих видань – автобіографічні книги "Маркетер" та "Жизня" українського кінорежисера, сценариста, письменника, громадського активіста Олега Сенцова, ув'язненого 2014 року у Криму й засудженого до 20-ти років за звинуваченням у тероризмі; "Загублений острів" – збірка репортажів з окупованого Криму, куди авторка книги – відома журналістка Наталя Гуменюк – їздила упродовж 2014–2019 рр. У книжці – справжні історії і трагедії людей, життя яких кардинально змінилося після 2014 року…
  "Ключові клапани" Павла Коробчука – художня історія Незалежності, книжка про дружбу і зраду, славу і звинувачення, хворобу і любов, музику й мужність. Це життя чотирьох шкільних друзів, кожне з яких – варіант розвитку країни…
  "20+1, або Земля мертвих" Павла Вольвача – книжка в жанрі кросовер, де поруч із класиками української літератури присусідилися люди-тіні родом із люмпен-криміналізованих запорізьких "посьолків", в одній компанії опинилися музикант із солідним тюремно-героїновим стажем, "запоребрикові" контркультурні діячі, призабуті вітчизняні політв'язні. Ця неоднорідність прозових рисунків Вольвача дозволить читачеві пробратися до кухонь абсолютних геніїв та істинної нечисті, почути мертвих – побачити живих.
  "Залізна вода" Мирослава Лаюка – роман про Карпати і трохи про Лесю Українку, про любов – до життя, музики, людей, про стосунки, про рідних "нерідних". Це все – за відгуками читачів. Кожен знайде в цій книжці щось своє…
  "Я повернулася. Люблю" – книжка відомої української телеведучої та громадської діячки Ольги Герасим'юк. Тут зібрано есеї, тревелоги та образки за більш ніж десять років – від 2007 до 2019-го. На читача чекають захопливі подорожі, знайомство з історією, культурою, звичаями та ментальністю багатьох народів, але насамперед – зустрічі з людьми…
  Книга "Мозаїка спогадів" від народного артиста України Святослава Максимчука, майстра художнього читання, актора Театру ім. М. Заньковецької у Львові, мозаїчно відображає життєвий та сценічний шлях становлення митця, карбування Слова великої літератури через його неабиякий вплив на свого слухача; показує процес формування його національної і громадянської свідомості в колі відомих представників шістдесятницького руху; відкриває особливі сторінки закордонних літературних концертів актора-читця у перші роки Української Незалежності.
  "Три лини для Марії" – збірка новел Сергія Осоки, кожна з яких – то маленька велика історія простої людини, яку, можливо, ніхто б і не помітив на цій землі, якби не уважний майстер слова.
  Нескінченна погоня за грошима та владою зазвичай закінчується вигоранням, хворобами, крахом особистих стосунків та кар'єри. За словами авторки книги "Досягай і процвітай" Аріанни Гаффінґтон, сучасне визначення успіху нас убиває. Тому вона (на основі власного досвіду та спираючись на сучасні дослідження у сфері психології, спорту й фізіології) закликає переосмислити звичні його критерії й формулює нові: гарне самопочуття, мудрість, уміння дивуватися і творити добро.
  Авторка книжки "Never stop" Марі Карачина, учасниця світових марафонів та напівмарафонів, фітнес-тренерка й засновниця клубу "Skinny&Strong", переконана, що біг – це значно більше, аніж просто вид спорту. Це спосіб упорядкувати своє життя, загартувати дух та силу волі, навчитися ставити цілі й досягати їх. Отже, читайте книжку, взувайте кросівки і – never stop!
  "Колись мій тато був дуже крутий!" – емоційна та унікальна за стилем історія від Кіта Неґлі. Це весела та зворушлива книжка-картинка про один день, який тато з сином проводять разом. Колись тато їздив на мотоциклі та грав у рок-гурті. Тепер у нього інше життя. Та він усе ще дуже крутий! Адже батьки залишаються класними попри все.
  Поведінковий економіст Ден Аріелі у книжці "Добре бути ірраціональними. Як мислити нелогічно та отримувати несподівані переваги" ділиться результатами експериментів і розповідає, які насправді нераціональні люди. Проте саме така ірраціональна природа робить нас прекрасно людяними й додає життю барв. Також ця книжка – чудовий приклад мистецтва сторітелінгу і здатності автора пояснювати важкі та складні психологічні поняття простими словами. А у книжці "Чесно про (не)чесність" Ден Аріелі пропонує свою теорію, чому ми іноді чинимо нечесно. Він проводить захопливі експерименти, і їх результати свідчать, які сили впливають на ступінь цієї нечесності. Ця книжка – захоплива мандрівка у знайомство з самим собою.
  Конкуренція у бізнесі в епоху мереж надзвичайно жорстка: лише за одну ніч хтось може збанкрутувати, а хтось – розбагатіти. Та водночас інтернет дарує нові небачені можливості. Момент, коли компанія пропонує унікальний продукт на чітко окресленому ринку через надійний канал збуту – ідеальний, щоб удатися до стратегії бліц-масштабування, яка забезпечить гіперзростання бізнесу. В цьому переконані автори книги "Бліц-масштабування. Блискавичний шлях до побудови найдорожчих світових компаній" Кріс Є та Рейд Гоффман американський підприємець, венчурний капіталіст і співзасновник мережі LinkedIn.
  "Життя деінде" Мілана Кундери, "Толлак Інґеборґи" Туре Ренберга, "Дама з долини" Кетіля Бйорнстада, "Прощення" Алеша Штеґера, "Острів" Жанни Слоньовської… Кожен із цих романів цікавий по-своєму і кожен знайде свого читача.
  Приходьте, беріть, читайте! Ласкаво просимо до бібліотеки!
 

 
Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється