"Позитивні" ноти весни

"Позитивні" ноти весни

08.04.2023
354
  "Цей день настав!" Після довгої павзи у Мистецькій вітальні Чернігівської обласної універсальної наукової бібліотеки відбулося засідання Центру творчого спілкування "Позитив".
  8 квітня "позитивці" разом із очільницею центру – чернігівською художницею та поетесою Тетяною Тимошенко – провели ювілейну, десяту зустріч у межах діяльності "Позитиву".
  Доповнив зустріч кандидат мистецтвознавства, доцент НУЧК ім. Т. Г. Шевченка, член НСХУ та НСКУ Анатолій Адруг. Як виявилося, поезія і наука – дуже цікаве та корисне поєднання. Науковець розповів про декоративне мистецтво Чернігова (ІІ пол. XVII – поч. XVIII ст.), зокрема про унікальне дереворізьблення, вишивку, килимарство, доповнюючи розповідь цікавими фактами про тогочасне життя міста. До слова, про це можна дізнатися з нової однойменної книги Анатолія Адруга, що вийшла друком у 2022 році.
  До кожної картини, що пані Тетяна принесла на засідання центру, поетеса має вірша, який пояснює, доповнює твір і передає його атмосферу. Натхнення вливалося в серця гостей заходу разом із рядками щемної та життєствердної поезії, з оповідками про минувшину, із живописом, адже мистецтво – це чудова терапія для зболених душ.
 
  Катерина Мехеда,
  завідувачка відділу мистецтв
 













 
Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється