Етер "Бібліотайм" │ Емоція – Parfait │ Інна Осмініна: "Профілактика депресій – запорука щасливого життя!"

Етер "Бібліотайм" │ Емоція – Parfait │ Інна Осмініна: "Профілактика депресій – запорука щасливого життя!"

13.04.2023
271
  Моя робота у Чернігівській ОУНБ дає змогу знайомитися з цікавими людьми, а також знайомити їх з нашими користувачами. Інна Осмініна прийшла до бібліотеки, маючи бажання провести тут презентацію своєї книги "Зустріч у місті легенд". Ми познайомились, я прочитала цікаву книгу, яка розповідає про непрості стосунки двох молодих людей. Читала і впізнавала знайомі вулички, пам'ятки архітектури Чернігова, кафешки… Це так класно! Готувала сценарій презентації, але поки що не судилося… Через життєві обставини, на жаль, довелося відкласти таку діяльність, але я не припинила спілкування з Інною, мені цікава ця людина, її досвід психолога. В етері "Бібліотайм" Чернігівської ОУНБ – знову "Емоція – Parfait" ("парфе" в перекладі з французької мови означає "ідеально"). Ми обіцяли дарувати ідеальні емоції за допомогою спілкування. Сьогодні гостя етеру – Інна Осмініна. Тема розмови – "Профілактика депресій – запорука щасливого життя!" У цьому невеличкому ролику ви почуєте корисну інформацію. Вона допоможе проаналізувати життєві ситуації, зробити висновки саме для себе, щоб потім ви змогли запобігти депресії та зберегти своє психічне здоров'я.
  Інна Осмініна здобула освіту психолога в Ізмаїльському державному гуманітарному університеті. Отримала ступінь бакалавра у 2004 році (диплом з відзнакою) та ступінь спеціаліста (також із червоним дипломом) у 2005-му.
  Психологія – це не перша спеціальність нашої героїні. До того вона пробувала себе в ролі юриста. Навчання давалося легко, але потягу до цієї професії не було. Тож після другого курсу інституту навчання було полишено. Потім Інна Осмініна здобула освіту кухаря. Основною мотивацією було навчитися готувати справжній український борщ. Тепер вона – дипломований кухар і вміє професійно готувати українські страви. По закінченні професійно-технічного училища дівчина вступила на новостворену катедру психології до ІДГУ. Це було цілком свідоме та зважене рішення. Практикувати почала вже з другого курсу навчання. Це були як поодинокі консультації, так і групова робота з дітьми в літньому таборі. По закінченні університету Інна працювала у школі. Цим періодом вона пишається, тому що у своїй школі їй удалося підняти цінність праці психолога на дуже високий рівень. До молодої фахівчині зверталися вчителі, батьки і діти. Учні приходили зі своїми проблемами самостійно, бо відчували високий рівень довіри та професіоналізму психолога. У цей час вона працювала з питаннями адаптації дітей, соціально незахищеними дітьми, проблемами взаємин, міжособистісними конфліктами та іншими нагальними потребами. Розробила і впровадила програму роботи психолога в дошкільному навчальному закладі при школі, де проводилася підготовка дітей до школи. Потім Інна Осмініна переїхала до Києва. Там почала працювати з дітьми з особливими освітніми потребами. Тоді це були діти з аутизмом та розладами аутистичного спектру. Проводила індивідуальну і групову роботу з дітьми, згодом також працювала з батьками. Інна пройшла шлях від корекційного педагога до методиста. Відкривала філію в Чернігові. З початком війни була звільнена, згодом покинула країну. Наразі фахівчиня консультує тільки онлайн. Допомагає сім'ям з дітьми-аутистами, з дітьми з проблемами адаптації до нових умов. Консультує дорослих – як серед українських переселенців, так і тих, хто залишився на Батьківщині. Проходить навчання на позитивного психотерапевта.
 
  Наталія Утиро
 

 
Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється