Зберігай спокій та успішно складай НМТ з української мови

Зберігай спокій та успішно складай НМТ з української мови

13.05.2023
263
  Що таке "національний мультипредметний тест"? Як правильно підготуватися до нього і нічого не забути? Навіщо проходити тренувальні тести, яка від цього користь? Ці та інші питання було обговорено на консультації-тренінгу "Зберігай спокій та успішно складай НМТ", яка відбулася 13 травня в читальному залі Чернігівської обласної універсальної наукової бібліотеки.
  На захід завітали майбутні абітурієнти, яким уже зовсім скоро доведеться складати НМТ. Провела консультацію-тренінг бібліотекар відділу документів із гуманітарних наук Катерина Денисенко. Катерина Віталіївна допомогла учасникам заходу з'ясувати основні принципи оцінювання, розповіла, з яких частин та завдань складається тест з української мови. Також було наголошено на головних етапах підготовки до тестування, визначено важливість практичних навичок та знань. А ще пані Катерина нагадала майбутнім абітурієнтам про теми, які слід повторити, й порадила корисні інтернет-ресурси, які стануть у пригоді під час підготовки до НМТ.
  Після консультації учасникам заходу була запропонована мовна гра "Вивчаємо фразеологізми", під час якої слухачі згадували значення запропонованих фразеологізмів, вправлялися у доборі антонімів тощо.
  Родзинкою заходу став тренувальний тест з української мови. Діти перевірили свої знання та поставили запитання, які їх хвилювали. Також усі охочі могли ознайомитися з книжковою викладкою "На допомогу майбутнім абітурієнтам", підготовленою бібліотекарями відділу документів із гуманітарних наук.
  Віримо, що кожен, хто завітав на консультацію-тренінг, дізнався багато корисної інформації. Тепер майбутні абітурієнти можуть бути спокійними та успішно складати НМТ, чого ми їм щиро зичимо!
Підготувала Катерина Денисенко,
  бібліотекар відділу документів із гуманітарних наук








 
Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється