Етер "Бібліотайм" │ Ніна Горбань: "Незамкнене серце чекає весну..."

Етер "Бібліотайм" │ Ніна Горбань: "Незамкнене серце чекає весну..."

24.05.2023
444
  Ніна Горбань живе у Прилуках, працює у Прилуцькій міській центральній бібліотеці ім. Л. Забашти, організовує культурно-масову роботу, яка, звісно, потребує простору для креативу і творчості. Власні поетичні рядки ставали прологами до свят, легко вписувались у канву тематичних сценаріїв.
  Вірші пані Ніна почала писати давно, ще в юності. Звичайно, перші спроби проявлялись у виплеску емоцій про нерозділене кохання або ж навпаки – про щастя, яке дарує це почуття. У якийсь період авторка зрозуміла, що її віршовані рядочки потребують удосконалення, поетичного шарму та індивідуального голосу. На це не вистачало часу, а ще не знайшлося людини, яка б надала належну підтримку. Тому жінка довгий час не писала. А згодом почала використовувати свої поетичні рядочки при написанні сценаріїв, дозвіллєвих шаржів або текстів для КВК. Так було, коли працювала у школі. Доля відрахувала Ніні Горбань 17 років педагогічної діяльності в Жовтневій (на той час) восьмирічній школі, з яких 8 років пані Ніна працювала заступником директора з навчально-виховної роботи.
  Уперше Ніна Горбань ризикнула випробувати свій талант, узявши участь у місцевому конкурсі "Місто моє". Так у 2020 році прийшло перше визнання – перемога в цьому конкурсі. У 2021 році вірші пані Ніни увійшли у тридцятку кращих на другій Всеукраїнській Брусилівській толоці й літературному конкурсі, який проходив у її межах. Це окрилило і додало впевненості. На місцевому телебаченні ТБ "Прилуки" був створений репортаж про цю перемогу. У 2021 році вірші Ніни Горбань було надруковано в літературно-мистецькому альманаху "Літературний Чернігів".
  Авторка майстерно використовує різні літературні прийоми, що надають віршам виразності. Ось, наприклад, чудова цитата, яка просто-таки зачаровує.
  Вечірнє місто вбралось в парасолі,
  Нічний ліхтар туман молочний п'є.
  Пані Ніна постійно публікує вірші на фейсбук-сторінці, яка вже має цілу когорту шанувальників.

  Наталія Утиро
 

 
Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється