Безпечне укриття для проведення заходів створено у Чернігівській ОУНБ

Безпечне укриття для проведення заходів створено у Чернігівській ОУНБ

24.05.2023
315
  У зв'язку з тим, що ми наразі живемо і працюємо в умовах воєнного часу, виникла потреба створити в Чернігівській ОУНБ безпечне укриття для проведення онлайн та офлайн-заходів. Унаслідок влучання у бібліотеку російського снаряда було знищено також і техніку для проведення такої роботи. Тому директорка закладу Інна Аліференко долучилася до культурно-освітнього проєкту з розвитку навичок альтернативного фінансування діяльності бібліотек "AlterFundLib". Проєкт був здійснений за підтримки Стабілізаційного фонду культури й освіти в Україні, який Goethe-Institut упроваджує з 2022 року разом із Міністерством закордонних справ Німеччини. Із 60 претендентів було обрано 20. Серед інших був підтриманий проєкт нашої бібліотеки "Багатофункціональний простір для проведення заходів". Таким чином Чернігівська обласна універсальна наукова бібліотека отримала ноутбук та 12 книг про проєктний менеджмент, фандрейзинг, комунікації, бізнес. Крім того учасники проєкту пройшли навчання з можливостей альтернативних джерел фінансування бібліотек (проєктний менеджмент, фандрейзинг, спільнокошт) та отримали необхідні технічні засоби для розширення своєї діяльності.
  Завдяки проєкту було вирішено такі проблеми:
  - доступу користувачів до соціокультурної діяльності – як онлайн, так і офлайн;
  - безпечне перебування користувачів у приміщенні під час повітряних тривог;
  - реалізація власних мрій та проєктів користувачів з нашою технікою;
  - відновлення проведення заходів для користувачів офлайн і трансляція онлайн, прямий ефір, запис відеороликів;
  - проведення спільних заходів з організаціями, підприємцями та окремими користувачами на платній основі;
  - проведення соціокультурних заходів офлайн та прямих ефірів на сторінці фейсбук: презентації книг, зустрічі, круглі столи тощо;
  - проведення розмовних клубів з англійської мови, курсів вивчення української мови;
  - запис етерів з письменниками, науковцями та розміщення на ютуб-каналі, проведення спільних заходів за плату.
  Розрахований проєкт на блогерів та партнерів: ГО "Спілка жінок Чернігівщини", ГО "МАРТ", Чернігівський осередок Спілки краєзнавців України, місцеве телебачення ("Новий Чернігів", "Челайн", "Дитинець").
  Тепер у підвальному приміщенні бібліотеки оформлений спеціалізований простір, який поєднав у собі творчий майданчик та укриття, де розміщено частину фондів і виділено місце для проведення вищезазначених заходів. У таких умовах працювати безпечно, затишно, а головне – можна сконцентруватися й не відволікатися на сторонні звуки.
  24 травня саме під час повітряної тривоги на платформі Прилуцької міської центральної бібліотеки ім. Л. Забашти відбулася Zoom-конференція, де з доповіддю про літературні премії Чернігівщини виступили головний бібліотекар Чернігівської ОУНБ Надія Заваліна та постійний користувач і добрий друг бібліотеки – відповідальний секретар мистецького журналу "Літературний Чернігів" Владислав Савенок. Завдяки перебуванню в укритті перериватися не довелося.
  Отож для користувачів і гостей нашої книгозбірні тепер це справді безпечне місце для проведення заходів та спілкування.
 





 
Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється