Обласні наукові бібліотеки прикордоння – шлях до Перемоги

Обласні наукові бібліотеки прикордоння – шлях до Перемоги

25.05.2023
348
  25 травня відбулася онлайн-зустріч з обміну досвідом бібліотечних працівників Сумської і Чернігівської областей "Обласні наукові бібліотеки прикордоння – шлях до Перемоги".
  Привітали учасників заходу та відкрили його начальник відділу культурного розвитку Департаменту культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА Олександр Нагорний, директорка Чернігівської ОУНБ ім. В. Г. Короленка Інна Аліференко й заступниця директорки з наукової роботи Сумської ОУНБ Світлана Острога.
  Цікавою та змістовною була розповідь старшого викладача комунального закладу Сумської обласної ради "Інститут післядипломної педагогічної освіти", голови громадської організації "Триторія" Юрія П'ятаченка з теми "Історико-літературні зв'язки північних земель Сумської області з Чернігово-Сіверщиною".
  Продовжила захід Інна Аліференко, яка розповіла про відновлення після руйнування приміщення Чернігівської ОУНБ. А Світлана Острога запропонувала до уваги учасників заходу детальний огляд роботи Сумської ОУНБ в період війни.
  Про соціокультурну роботу й особливості обслуговування користувачів з особливими потребами розповіли головна бібліотекарка відділу документів із гуманітарних наук Чернігівської ОУНБ Надія Заваліна й завідувачка відділу абонемента Чернігівської ОУНБ Ольга Соловцова.
  З темою "Виховання національно-патріотичної свідомості – пріоритетний напрям краєзнавчої діяльності" виступила завідувачка відділу краєзнавчої літератури і бібліографії Сумської ОУНБ Тетяна Голуб, а тему "Особливості краєзнавчої роботи бібліотеки в період російсько-української війни" висвітлила завідувачка відділу краєзнавства Чернігівської ОУНБ Ірина Каганова.
  Завідувачка відділу мистецтв Чернігівської ОУНБ Катерина Мехеда зацікавила колег досвідом поєднання рукоділля та волонтерства, виступивши з темою "Рукоділля & волонтерство: як бібліотека фетр на допомогу (на донати) перетворює".
  Про особливості роботи бібліотек громад і методичну діяльність розповіли завідувачка науково-методичного відділу Сумської ОУНБ Марія Захарченко й головна бібліотекарка науково-методичного відділу Чернігівської ОУНБ Марина Латамарчук. А головна бібліотекарка відділу формування фондів та каталогізування Чернігівської ОУНБ Світлана Шевченко ознайомила учасників заходу зі шляхами поповнення фондів бібліотеки в період війни.
  Підбили підсумки зустрічі Інна Аліференко та Світлана Острога, наголосивши на важливості бібліотек у період війни як інформаційних центрів та співпраці між бібліотеками регіонів.






















 
Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється