Етер "Бібліотайм" │ Відеопрезентація книги "Зустріч у місті легенд" Інни Осмініної

Етер "Бібліотайм" │ Відеопрезентація книги "Зустріч у місті легенд" Інни Осмініної

29.05.2023
353
  Презентацію книги "Зустріч у місті легенд" Інни Осмініної планували провести у Чернігівській обласній універсальній науковій бібліотеці. Пані Інна прийшла у відділ документів із гуманітарних наук, ми познайомилися, вона в загальних рисах розповіла про сюжет книги… Але внаслідок усім відомих обставин провести презентацію не судилося.
  Однак можу сказати, що для творчих людей (а бібліотекарі саме такі) жодних перешкод немає! Я запропонувала пані Інні онлайн-презентацію в етері "Бібліотайм" у рубриці "Емоція – Parfait" (у перекладі з французької мови – "ідеальна емоція"). Вона погодилася. Перш ніж презентувати книгу, з нею потрібно ознайомитися, що я із задоволенням і зробила. Роман цікавий, у ньому розповідається про непрості стосунки двох молодих людей. Читала і впізнавала знайомі вулички, пам'ятки архітектури Чернігова, кафешки… Це так класно!
  З гостею етеру "Бібліотайм" Інною Осмініною ви мали нагоду познайомитися раніше. За освітою вона психолог і вже брала участь в етері "Бібліотайм". Тоді пані Інна дала чудові рекомендації з теми "Профілактика депресій – запорука щасливого життя!" Ці поради допоможуть проаналізувати життєві ситуації, зробити висновки саме для себе, щоб потім зуміти запобігти депресії та зберегти своє психічне здоров'я.
  Тепер настав час познайомитися з пані Інною як з письменницею. Наша онлайн-презентація побудована у форматі інтерв'ю. Коло запитань так і названо – "П'ять запитань про життя". Звісно, що всі події, які з нами відбуваються, – це наше життя, і мені було цікаво дізнатись… Увага! Перше запитання: "Звідки прийшла думка написати книгу? Який був задум?" Пані Інна відповіла дуже просто: "Дізналася про конкурс, і роман народився, як дитина!" Наступні запитання стосувалися назви твору та його змісту. Слово "зустріч" можна трактувати в різних аспектах. "Якщо не плануєш зустріч, а зустрічаєш людину – це знак? На що може розраховувати людина?"; "Люди зустрічаються, закохуються, потім розлучаються. Це схоже на якусь схему життя, це закономірний процес? Чи можна запобігти розлученню? Тут уже, мабуть, потрібна відповідь психолога. Чи я помиляюся?"; "Зміст Вашої книги може слугувати прикладом для навчання, як треба будувати стосунки і як – не треба? Адже дія – це відповідальність, і її, на жаль, бояться. Бояться наслідків"; "Чи можна перетворити деструктивні стосунки на конструктивні?" Відповіді на всі ці запитання можна почути у відеоролику.
  За традицією нашого етеру "Бібліотайм" наприкінці презентації гість озвучує побажання глядачам. Пані Інна побажала кожному в житті "магічної зустрічі"!
 
  Наталія Утиро
 

 
Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється