Бібліотекарі – військовим, або Вірші, смаколики й частинка душі

Бібліотекарі – військовим, або Вірші, смаколики й частинка душі

27.06.2023
370
  27 червня бібліотекарі Чернігівської ОУНБ на чолі з ініціаторкою зустрічі – директоркою Інною Аліференко – завітали з доброчинною місією до військовослужбовців, що перебувають на стаціонарному лікуванні в одному з медичних закладів Чернігівщини.
  Головна бібліотекарка відділу документів із гуманітарних наук Надія Заваліна презентувала збірку віршів українського екоактивіста, музиканта, військового та письменника Павла Вишебаби "Тільки не пиши мені про війну".
  Вірш "Доньці", перший рядок якого став назвою збірки, зачитала бібліотекарка й поетеса Світлана Сусленко (Лана Світко). Один-єдиний вірш… Бо кожна з учасниць бібліотечної "делегації" своїм жіночим серцем розуміла: людям, що бачили війну "зсередини" на власні очі, надто боляче слухати про неї. Тому пані Світлана привезла хлопцям для поліпшення настрою гуморески – свої та інших авторів. Найкращою нагородою за виступ стали щирі усмішки й оплески.
  Далі до військових зі словами підтримки та вдячності звернулася Інна Аліференко. Пані Інна розповіла, що бібліотекарки постійно долучаються до волонтерської діяльності, прагнучи допомогти нашим захисникам на передовій. "Хотілося приїхати до вас безпосередньо, щоб від імені всього колективу подякувати вам за наш спокій, за те, що ми маємо можливість ходити на роботу, спати дома у ліжках, насолоджуватися красою літа", – сказала Інна Михайлівна.
  Родзинкою доброчинної акції стали продуктові набори, які працівники бібліотеки з любов'ю придбали спільнокоштом для наших захисників.
  У наш нелегкий воєнний час людей, що потребують турботи і матеріальної допомоги, стає все більше й більше. Знайти ж тих, хто здатний сприймати чужі проблеми як свої, часом нелегко. Але як чудово, що такі люди все ж є! Приємно, що до нашої ініціативи долучилися партнери – ТОВ "Наша булочка" – й передали хлопцям, які проходять реабілітацію, солодощі – свої фірмові пряники, розписані в кольорах синього ясного неба і золотого пшеничного поля.
  "Хай вам буде солодко, хай вам буде гарно!" – побажала пані Інна, передаючи хлопцям смаколики.
  Також ми привезли військовим невеличку бібліотечку – книжки з фонду Чернігівської ОУНБ.
  Здоров'я і сили вам, захисники! Гуртом ми подолаємо будь-які негаразди! Разом до Перемоги! Слава Україні!
  Окрема подяка працівникам медичного закладу, де ми побували, за привітність, доброзичливість, приємне спілкування та щохвилинну турботу про людей, яким так необхідні допомога й підтримка. Наснаги у вашій нелегкій праці і мирного неба!











 
Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється