Етер "Бібліотайм" │ Емоція – Perfekt │ Ольга Садова: "Конфлікт: реалії сьогодення"

Етер "Бібліотайм" │ Емоція – Perfekt │ Ольга Садова: "Конфлікт: реалії сьогодення"

05.07.2023
315
  Наше життя складається з миттєвостей, які зовсім не ідеальні. Тому в рубриці "Емоція Perfekt" (фр. "ідеальна емоція") ми спробували обговорити низку питань з психологом Ольгою Садовою. На мій погляд, атмосфера спілкування була ідеальна, а тема розмови – досить серйозна та актуальна: "Конфлікт: реалії сьогодення". Мета бесіди – розібрати ситуації і знайти способи запобігання конфлікту.
  Розмова включала п'ять, умовно кажучи, блоків, до яких іще входили запитання. Спочатку було дано визначення, що собою являє конфлікт. "Конфлікт (лат. сonflictus – зіткнення, сутичка) – зіткнення протилежних інтересів і поглядів, напруження та крайнє загострення суперечностей, що призводить до активних дій, ускладнень, боротьби, що супроводжуються складними колізіями; ситуація, в якій кожна зі сторін намагається зайняти позицію, несумісну з інтересами іншої сторони". Звісно, залежно від сфери життєдіяльності людей конфлікти поділяються на виробничі, громадські, політичні й побутові. Конфліктні ситуації вивчає конфліктологія.
  Запитання, які ми розглянули, мають бути цікавими, а відповіді – корисними. Отже…

  * Яка природа конфлікту? Людина оминає конфлікт. Це погано чи добре?
  * Можна сказати, що конфлікт – це миттєва реакція? Одне слово – і все зруйновано?
  * Від чого залежать виникнення конфлікту, його розвиток, гострота?
  * Як, на вашу думку, виховання, освіченість людини, її особисті риси характеру, досвід впливають на градус розвитку конфлікту?
  * Що потрібно зробити, щоб подолати конфліктну ситуацію? І взагалі, як запобігти конфліктам? Чи можливе життя без конфліктів?

  Наприкінці розмови за традицією нашої рубрики "Емоція Perfekt" етеру "Бібліотайм" наша гостя висловила побажання глядачам. "Нехай у вас буде весь спектр емоцій, який існує!" – сказала пані Ольга.
  Наступну зустріч плануємо провести на тему "Як стати щасливою людиною в сучасному світі".
  Хочу висловити щиру подяку Ользі Садовій за конструктивні відповіді, за розуміння необхідності таких розмов, за надання глядачам корисної інформації, яка може стати їм у пригоді й допомогти у складних життєвих ситуаціях.
 
  Наталія Утиро
 

 
Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється