Творча сила Павла Покотила

 Творча сила Павла Покотила

07.07.2023
311
  У Чернігівській ОУНБ – знову поповнення! Свої книжки нам надіслав Павло Покотило. Щиро дякуємо, пане Павле! Ваші подарунки не тільки поповнять фонд нашої бібліотеки, а й через обмінний фонд будуть передані до книгозбірень області.
  Вельми неординарна схема біографії Павла Покотила, побудована ним самим: "Родився – ріс – учився – ріс – перестав рости – працюю – пишу". А біографія його, за словами самого автора, ". .досить скромна і скупа. Його, як і кожного поліщука, батьки знайшли в капусті ще (страшно сказати) в середині минулого століття в селі Нехворощ на Житомирщині". Нині ж пан Павло живе в Луцьку. За фахом – інженер-будівельник. З юності дружить з поетичним словом. Член літературно-мистецької студії "Зорі над Стиром", член Ліги українських письменників імені Павла Чубинського, неодноразовий лауреат загальнонаціонального конкурсу "Українська мова – мова єднання".
  Розповімо трішки докладніше про подаровані книжки.
  І дорослим, і дітям припадуть до вподоби "Казки діда Паші", дуже схожі на притчі, легенди й балади, а також повчальна "Казка про діда і бабу". Приваблюють увагу соковиті назви збірок "Квітолист" і "Цвіт нехворощі". Одразу вчувається любов до того куточка землі, де народився поет. "Я не кривлю душею анітрохи, що я є – істинний нехворощанець!" – пише Павло Покотило.
  Збірка "Я при вас нерівно дихаю" присвячена… квітам. Адже автор "хронічно закоханий у життя і природу". "Фарби тривог" – це п'ять віночків сонетів філософського змісту. А збірка "Ліки на рани совісті" спонукає читача до роздумів про сенс нашого існування. І, звичайно, неможливо не писати, коли "Римують серце і душа" або стоїш "Обличчям до спогадів" чи перебуваєш "В гостях у тиші". Ці назви більш ніж промовисті.
  У творчому доробку пана Павла – інтимна, пейзажна, філософська, громадянська, пісенна лірика, а ще – гуморески, схарактеризовані як "сміх крізь сльози". В анотації до збірки байок справедливо зазначено: "На жаль, у байках має місце необ'єктивність по відношенню до "братів наших менших". Адже вони набагато порядніші за декого з нас".
  Пише пан Павло і під псевдонімом Пашко Пашковський. Саме це ім'я на обкладинці збірок "Зворотній вектор" (тут уміщено пародії на різні поезії колег по перу) й "На перехресті правди і брехні" (два розділи про наболіле й духовне, які висвітлюють громадянську позицію автора стосовно політичних подій у рідному краї і про душевний стан поета на позиціях усебічного розуміння та пізнання Всесвіту).
  "Обпалені надії" – це збірка віршів та пісень, підготовлена волинськими авторами – патріотами своєї країни, серед яких і Павло Покотило. Книга присвячена Небесній сотні та учасникам АТО.
  Наснаги на нову поезію і творчих успіхів Вам, пане Павле. Козацького здоров'я і якнайшвидшої Перемоги! А читачів запрошуємо приходити до бібліотеки.




 
Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється