"Володарка Понтиди"

"Володарка Понтиди"

03.06.2022
145
  Унікальна та неповторна книга "Володарка Понтиди" є плідним результатом кропіткої праці Юрія Косача – племінника відомої в усьому світі Лесі Українки. – видатним, хоча й досі, на жаль, маловідомим майстром української історичної прози.
  Для письменника характерна увага до справ державотворчих, чимало його романів стосуються переломних в українській історії подій. Утім, із кожного рядка світиться його мрія: сильна батьківщина з гідними правителями, славними традиціями та всіма атрибутами незалежної країни
  Роман "Володарка Понтиди" був написаний в кінці 19 століття у США під час вимушеної міграції письменника. Він описує неперевершену історію жаги та кохання, найбільшу пристрасть – Понтиду (Україну), таку, як вона є, та її володарку.
  Героєм твору є український козак шляхетського роду з Сіверщини, що вибрався на навчання до Страсбурґа і мав розвивати батьківську справу, та зла доля звела його з таємничою Дамою з Азова.
  Відтоді герой не мав спокою і прямував за обраницею скрізь. Буремне почуття веде його за своєю жаданою крізь усю Європу, через Париж, Пізу і до Неаполя, крізь ложі таємних товариств, осередки яких знаходяться в Європі, до королівських палаців та феєричних святкувань в княжих палацах, крізь пристрасть та інтриги, до тюремних камер. 
  Тут ви знайдете найбільш відчайдушну боротьбу, яка може існувати. За владу, силу, пристрасть і любов.
  Боріться разом із героєм – треба лише прочитати книгу Юрія Косача "Володарка Понтиди".


 
Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється