Уклін і шана представникам "четвертої влади"!

Уклін і шана представникам "четвертої влади"!

06.06.2022
135
  Щорічне професійне свято працівників засобів масової інформації в Україні встановлене 25 травня 1994 року Указом Президента України Леоніда Кравчука на підтримку ініціативи делегатів I Всеукраїнського з'їзду редакторів газет і журналів та відзначається 6 червня. Саме цього дня 1992 року Спілку журналістів України було прийнято до Міжнародної федерації журналістів.
  Журналіст – це дуже відповідальна і небезпечна професія навіть у мирний час. Наразі ж наша країна живе в умовах повномасштабного вторгнення держави-агресора. Робота журналістів нині посідає особливе місце, оскільки російський загарбник веде війну не лише на суші, морі та в повітрі, а й на інформаційному фронті, поширюючи численні фейки. Завдяки журналістам українці та світова спільнота можуть дізнатися достовірні дані про воєнні злочини, які скоюють окупанти, відрізнити істину від брехні. Адже медійники, ризикуючи своїм життям, щодня збирають правдиву інформацію, доносять її до людей і цим самим також борються з ворогом. Чимало журналістів долучаються до волонтерських лав, допомагаючи людям найнеобхіднішим. До нас приїздять представники мас-медіа з інших країн, аби зафіксувати свавілля нападників і розповісти про це там, у себе. Нехай увесь світ дізнається, що коїться в Україні і чиїх рук це справа! Мовчати про таке не можна!
  За підтвердженими даними Національної спілки журналістів України, загарбники вбили вже 32 працівників ЗМІ. Це підтверджені факти загибелі медійників за різних обставин. Серед них журналісти та представники ЗМІ, вбиті під час виконання професійних обов'язків чи захисту нашої держави у лавах ЗСУ, а також медійники, які стали цивільними жертвами цієї безглуздої жорстокої війни. Зокрема, при виконанні професійних обов'язків загинуло вісім журналістів: троє українських і п'ятеро іноземних, дві жінки та шість чоловіків.
  Враховуючи реалії теперішніх подій, ця професія – одна з найважливіших та найнебезпечніших. А так хочеться читати світлі, добрі статті про захоплення й досягнення наших співвітчизників, про нові відкриття і здійснені мрії… На жаль, поки що всі ми – у напрузі. І щоранку гортаємо стрічку новин, чекаючи, що там, на фронті, ніхто не загинув, не постраждали мирні люди, не зруйновано жодної будівлі. Вся Україна молиться з Перемогу, за наших захисників, а також за тих, чия місія – розповідати нам правду, нехай часом і гірку.
  Уклін і шана вам, представники "четвертої влади"! Здоров'я, витримки, наснаги! Хай Бог береже і від куль захищає, хай ангел пресвітлий крилом затуляє!
 
Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється