Міжнародний день сім'ї

Міжнародний день сім'ї

15.05.2022
160
  15 травня вся цивілізована світова спільнота відзначає Міжнародний день сім'ї.
  Генеральна Асамблея ООН 1993 року ухвалила резолюцію про заснування сьогоднішнього свята.
  Встановлення цього дня покликане звернути увагу громадськості різних країн на численні проблеми сім'ї. У цю дату порушуються питання взаємин усередині сім'ї, а відзначення Дня сім'ї необхідне, щоб кожна людина пам'ятала: нема у світі нічого важливішого за родинні зв'язки.
  Сім'я – один із основних інститутів суспільства, перша сходинка соціалізації людини. Сім'я як основний елемент суспільства була і залишається берегинею людських цінностей, культури та історичної спадкоємності поколінь, чинником стабільності і розвитку. Завдяки сім'ї міцніє та розвивається держава, зростає добробут народу.
  У всі часи за ставленням держави, а також за становищем сім'ї в суспільстві судили про розвиток країни. Це тому, що щасливий союз сім'ї і держави – необхідна запорука процвітання й добробуту її громадян.
  На думку колишнього Генерального секретаря ООН Кофі Аннана, коли зневажаються основні права однієї сім'ї, єдність і безпека всієї людської сім'ї перебувають під загрозою.
  Ці міркування як ніколи актуальні нині, в умовах повномасштабної війни, що триває в Україні. Порівняймо поведінку українців і тих, хто прагне заподіяти їм зло. Наші люди тримаються одне за одного, адже у справжній сім'ї, коли трапляється проблема, не кажуть "Це через тебе". Натомість говорять "Я з тобою". Більше того: всі ми стали ніби однією великою родиною. Молимося за наших захисників, ділимося всім, що маємо (іноді – останнім, бо розуміємо, що у іншої людини нема взагалі нічого), разом долаємо труднощі й наближаємо Перемогу.
  А для когось турбота про сім'ю – притарабанити додому "подарунки": відібрані у дітей (!) іграшки, велосипеди, намародерені пральні машини, блендери… Навіть ношеною білизною не гребують! І про тварин своїх "дуже дбають", цуплячи у наших Рябків та Сірків буди. Окупанти знущаються з мирних мешканців, не маючи ні краплини жалю ні до жінок, ні до малюків. Російські недолюдки скидають бомби на українські будинки, не думаючи про те, що у самих – дружини, діти… Виходить, чужих сімей цим бузувірам не шкода? А своїх? Хто народив цих іродів у людській подобі? Які "цінності" з народження втовкмачували їм у голови? Як могло так статися у, здавалось би, цивілізованому суспільстві?
  Свавілля російських зайд проти українського народу – яскраве свідчення того, що наразі порушуються права не просто окремо взятих українських сімей. Ця віроломна неоголошена війна – смертельний злочин проти всієї Великої Української Родини. Крім того дії російських загарбників становлять загрозу для всієї світової родини загалом. Таким вчинкам нема ні виправдання, ні пробачення. Зло має бути покараним!
  Перемога не за горами! Українці, правда за нами! Нехай кожна українська сім'я завжди буде міцною фортецею, стіни якої зможуть витримати будь-які вітри, неприємності і напасті. А всередині цих стін нехай завжди панують любов та спокій. Живімо дружно, шануймо інтереси одне одного, поважаймо одне одного і з трепетом ставмося до почуттів усіх тих, кого любимо. Низький уклін нашим найкращим у світі захисникам, сміливим та сильним жінкам!
  З Днем сім'ї, любові та вірності всіх нас!
  За матеріалами dilovamova.com та unian.ua
 

 
Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється