Чернігівська обласна універсальна наукова бібліотека ім. В. Г. Короленка продовжує отримувати подарунки

Чернігівська обласна універсальна наукова бібліотека ім. В. Г. Короленка продовжує отримувати подарунки

27.05.2022
155
  Щирі друзі бібліотеки, відомі чернігівські історики-краєзнавці – кандидат історичних наук, головний спеціаліст Українського інституту національної пам'яті Сергій Михайлович Горобець і голова Чернігівського районного осередку Національної спілки краєзнавців України Андрій Леонідович Курданов напередодні Всеукраїнського дня краєзнавства передали до електронної збірки та фонду ОУНБ ім. В. Г. Короленка цікаві й цінні доробки.
  Сергій Михайлович Горобець подарував нам електронні копії Метричних книг церков XVIII – початку ХХ ст. сіл сучасного Чернігівського району. Ці рідкісні документи дослідник знайшов на сайті Державного архіву Чернігівської області. Зазначимо, що 28 лютого під час бомбардування Чернігова значно постраждав будинок Сергія Михайловича і загинув електронний та паперовий архів науковця. Але ж недарма кажуть: "рукописи не горять"!
  Андрій Леонідович Курданов продовжує титанічну працю зі збору інформації для створення Літописів населених пунктів Чернігівського району. Так, сьогодні ми отримали зведені й уточнені дані про земляків-воїнів Другої світової війни села Кіпті Чернігівського району та їхні бойові нагороди.
  Упевнені, що отримані документи стануть у пригоді майбутнім дослідникам історії Чернігівщини. Також хочемо закликати краєзнавців, серед яких багато наших колег, бібліотекарів, збирати актуальну та необхідну інформацію про сьогодення, адже саме сьогодні твориться сучасна історія нашого краю. Так, страшна, болюча, але це героїчна історія… А після Перемоги будемо разом писати нові сторінки Літопису Сіверського краю!
  Красно дякуємо вам, шановні краєзнавці! Зі святом!!!

  Довідково: Всеукраїнський день краєзнавства було запроваджено відповідно до рішення VI з'їзду Національної спілки краєзнавців України, який відбувся 23 січня 2017 року. Датою святкування було визначено 28 травня. Саме цього дня 1925 року в місті Харкові розпочалася І Всеукраїнська конференція з краєзнавства, під час роботи якої було створено Український комітет краєзнавства. Від цієї дати, яка вважається офіційною датою інституціоналізації вітчизняного краєзнавчого руху, веде відлік своєї історії Національна спілка краєзнавців України.
 



 
Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється