Етер "Бібліотайм" │ Альона Мовчан: "Моє серце не камінь…"

Етер "Бібліотайм" │ Альона Мовчан: "Моє серце не камінь…"

18.07.2023
315
  Зазвичай творчі люди проходять складний шлях у житті. Він дуже схожий на серпантин у горах. Можна рухатися вгору, а можна – з гори, залежно від того, який вибір зробить сама людина.
  Сьогодні в гості до поетичного бібліопростору "А+" завітала молода херсонська поетеса Альона Мовчан. Вона мріяла стати журналісткою, але не судилося, тому вирішила опановувати економіку в Херсонському державному університеті. На другому курсі мрія стала реальністю. Дівчина влаштувалася на роботу в газету "Херсонський вісник", а далі потрапила на телебачення. В університеті Альона випустила у світ першу збірку "Економіка любові" (2015 рік). Книгу було видано за підтримки Олега Олексюка.
  Талановитим людям ідеї часто-густо приходять у снах. Варто лише запам'ятати свої сновидіння – і ти вже автор нового проєкту чи відкриття. Одного разу Альоні наснився цікавий захід, а потім вона його реалізувала. Так з'явилася "Поетична шафа". Згодом Альона Мовчан стала організаторкою письменницько-музичного фестивалю "Шафа!Фест".
  Минув час, і доля розпорядилася таким чином, що поетеса опинилась у Києві. Там зустріла своє кохання. Виявилося, що її обранець – теж із Херсона. Отже, молоде подружжя повернулося в рідне місто. Переїхавши, Альона довго шукала себе, а потім так вдало пожартувала на одному із заходів, що отримала роботу мрії в Херсонському обласному академічному музично- драматичному театрі ім. М. Куліша. Нині вона – керівниця літературно-драматургічної частини, учасниця Національної спілки журналістів України. У 2019 році Альона Мовчан випустила другу збірку поезій – "У полоні зелених очей". У 2021 році вийшла третя збірка під назвою "Нетипове".
  Ця талановита молода пані – організаторка музично-поетичного проєкту "Рок!Шафа" та співорганізаторка музичного проєкту "Рок!Комод". Захоплюється фотографією і відеозйомкою, займається спортом, слухає рок, читає класику, цінує чесних людей. Любить читати. Серед прозаїків їй найбільше до вподоби Стівен Кінг, Макс Кідрук, Тетяна П'янкова, серед драматургів – Милорад Павич, Дон Нігро. Найбільше до душі Альоні Мовчан поезія Сергія Жадана, Тетяни Власової, Павла Матюші, Анатолія Марущака, Дмитра Плотнікова, Ганни Щидловської.
  Пані Альона – чудова матуся маленького Добромира. "Моє серце не камінь. За це шкода, бо болить, як в країну прийшла біда", – пише поетеса. А в іншому вірші – життєствердно, з вірою та надією: "…Україні завжди буде слава! Зло поляже, бо сила в добрі!. " Віримо: так і буде! Бо слово та мрія української жінки, матері – найсильніші!
 
  Наталія Утиро
 

 
Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється