"Миттєвості війни" крізь об'єктив фотокамери захисника ЗСУ

"Миттєвості війни" крізь об'єктив фотокамери захисника ЗСУ

02.08.2023
435
  2 серпня відбулося відкриття виставки світлин "Миттєвості війни" військовослужбовця ЗСУ, фотографа Оперативного командування "Північ" Ярослава Лабинського до Дня Незалежности України.
  На виставці представлено 40 світлин воєнної тематики (портрети воїнів, бойова підготовка, наслідки окупації, побут захисників та цивільного населення в зонах ведення бойових дій тощо), зроблених на Чернігівщині у період від початку повномасштабного вторгнення окупаційних військ на територію України і до теперішнього часу. Лише одне фото – "Вільний Сєвєродонецьк" – було зроблене за кілька днів до вторгнення.
  Про фотовиставку "Миттєвості війни" розповідали ведуча і завідувачка відділу мистецтв Катерина Мехеда, автор Ярослав Лабинський та представник ОК "Північ", старший офіцер Вадим Мисник. Заступниця директора з наукової та інноваційної діяльности Чернігівської ОУНБ Вікторія Примак подякувала за співпрацю, а своїми враженнями поділився фотохудожник і фотожурналіст Віктор Кошмал.
  За кожною світлиною – життя та відчай, біль і надія, енергія та втома, гучна тиша чи тиха лють… і автор, який пропускає кожен кадр крізь себе, аби потім, пізніше – на сторінках інформаційних ресурсів чи на виставці – ці самі кадри проходили вже крізь серця глядачів, зачіпаючи за живе, навертаючи на очі сльози й запускаючи хвилю мурах по тілу.

  Про автора
  Понад 6 років Ярослав Лабинський бачить військове життя крізь об'єктив фотокамери. За цей час він устиг зробити десятки тисяч фотографій та кілька сотень відео про буденність армії, бойову підготовку й цікавих особистостей.
  Повномасштабний наступ російських військ у лютому 2022 року Ярослав зустрів у Сєвєродонецьку. Вже за кілька днів разом із частиною підрозділу перемістився до Дніпропетровської області. У квітні того ж року зміг дістатися до Чернігова, де розпочав фото- і відеофіксацію злочинів, які були скоєні російськими окупаційними військами.

  Фотовиставка "Миттєвості війни" експонуватиметься в читальній залі Чернігівської ОУНБ протягом місяця. Відвідати виставку можуть усі охочі – як жителі, так і гості міста. (Вхід, звичайно, вільний, але було би чудово ще й записатися до бібліотеки.)
  Повний запис вернісажу та огляд виставки – вже зовсім скоро на сторінках у соцмережах бібліотеки та відділу мистецтв.

  А поки чекаєте, можна пригадати виставку світлин спільного фотопроєкту бібліотеки та ОК "Північ" "Війна в очах дітей".
  Інформація про виставку на сайті бібліотеки
  Огляд фотовиставки
  Коментар до фотовиставки
  Катя Скрипка,
  членкиня НСЖУ, завідувачка відділу мистецтв
  За інформацією ОК "Північ"
 

















 
Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється