Майстер-клас з інтуїтивного малювання

Майстер-клас з інтуїтивного малювання

12.08.2023
245
  Чи можна одночасно розвивати дрібну моторику та зорову пам'ять, учитися контролювати емоції, концентрувати увагу? Звичайно, можна. У цьому допомагає техніка інтуїтивного малювання.
  12 серпня у Чернігівській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Софії та Олександра Русових відбувся цікавий майстер-клас. Художниця Анна Коваль ознайомлювала дітей і дорослих з технікою інтуїтивного малювання. Завдяки цій методиці можна відкрити в собі вміння малювати шедеври з будь-яким рівнем підготовки. Отже, учасники заходу під керівництвом пані Анни вчилися створювати красу на папері.
  До речі, інтуїтивний живопис або правопівкульне малювання – це метод активного розкриття творчого потенціалу через пробудження внутрішніх знань і вміння чути себе. Він підходить людям будь-якої статі й будь-якого віку (від трьох років і до безкінечності). Інтуїтивний живопис – ефективний метод ознайомлення з візуальним мистецтвом через вивільнення внутрішнього творчого потенціалу, набуття натхнення, розвиток креативного підходу.
  Метою заходу було допомогти дітям подолати внутрішні страхи і тривоги, активізувати творчий потенціал та навчити учасників майстер-класу отримувати задоволення від самого процесу створення картини.
  Також на заході Андрій Кузнєцов проводив психологічні тренінги, спрямовані на подолання емоційного вигорання. Присутні вчилися боротися зі стресом та негативними емоціями, які так чи інакше пов'язані з війною в Україні.
  Під час повномасштабного вторгнення в Україну найбільше постраждали саме маленькі українці. Тому саме такі майстер-класи, як "Інтуїтивне малювання", допомагають малечі жити, радіти й насолоджуватися дитинством.
  Підготувала Катерина Денисенко
  бібліотекар відділу документів із гуманітарних наук
 







 
Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється