"Новий Захід. Українська мрія" Ярослава Романчука – тепер у бібліотеці Русових!

"Новий Захід. Українська мрія" Ярослава Романчука – тепер у бібліотеці Русових!

17.08.2023
250
  У Чернігівській ОУНБ імені Софії та Олександра Русових чергове книжкове поповнення – два примірники книги "Новий Захід. Українська мрія" Ярослава Романчука, подаровані автором.
  "Складно переоцінити роль бібліотек для інтелектуального розвитку нашого суспільства та їх важливість для поширення знань серед громадян. Я писав цю книгу заради розвитку України і благополуччя кожного українця, який мріє жити у безпечній та заможній країні…
  Моє бажання полягає в тому, щоб ідеї, викладені у книзі, досягли якомога більшої кількості людей, стали основою для дискусій і цінним джерелом інформації для ваших читачів. Разом ми можемо розпочати новий етап, сприяючи створенню тисяч нових бізнесів і мільйонів робочих місць, а також забезпечити швидке повоєнне відновлення економіки країни", – читаємо у супровідному листі.
  Щиро дякуємо, пане Ярославе – і за подарунок, і за теплі слова про важливість бібліотек! Разом до Перемоги!

  Про книгу
  Видання презентує наукові та практичні засади економічної політики країни, яка стикається з глибокими кризовими явищами, і мобілізує ресурси для їх подолання. Системні пропозиції щодо трансформації економіки України ґрунтуються на аналізі ключових теорій і моделей економічного зростання, практиці реалізацій стратегій у країнах, що розвиваються, та перехідних країнах, а також на аудиті економічної політики України від початку 1990-х. Ярослав Романчук пропонує свою інноваційну модель економічного розвитку для України. В її фундаменті — теорія підприємницького зростання (Австрійська економічна школа), висновки численних наукових досліджень, емпіричні дані, накопичені за понад 30 років щодо таких явищ, як "економічна свобода", "приватна власність", "конкурентоспроможність" і "соціальний прогрес". Практична реалізація цієї моделі дасть змогу Україні увійти до престижного клубу країн із ВВП понад один трильйон доларів, стати потужним локомотивом розвитку та зростання Європи.

  Книга побачила світ цьогоріч у харківському видавництві "Літера Нова" за підтримки засновників компанії "Нова пошта" В'ячеслава Климова та Володимира Поперешнюка.

  Про автора (за матеріалами Вікіпедії)
  Ярослав Романчук – відомий український та білоруський економіст, автор книг про економіку та реформи у країнах пострадянського простору, керівник економічних реформ Офісу простих рішень та результатів (Київ), президент Науково-дослідного центру Мізеса (Мінськ), засновник білоруської школи ліберального сталого розвитку. Консультант з економіки бізнесу, влади та НУО в Україні.
  Спеціалізується на реформах в економіці на постсоціалістичному просторі. Лауреат міжнародних премій за книги про феномен економічного дива та системних ринкових реформ для перехідних країн. Автор понад 6500 публікацій на економічну тему в різних друкованих та електронних виданнях Білорусі, України, Польщі, США та інших країн. Автор 13 книг з економіки, реформ, транзиту від держплану до вільного ринку.
  У 2021 році був змушений залишити Білорусь і з того часу постійно живе та працює в Києві.


 
Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється