Етер "Бібліотайм" │ До Дня Незалежності України

Етер "Бібліотайм" │ До Дня Незалежності України

24.08.2023
328
  24 серпня – День Незалежності України. З цієї нагоди у поетичному бібліопросторі "А+" Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових – Світлана Камишна, Анна Дмитрук, Ольга Довженко, Діана Лагодна, Мирослава Негода зі своїми віршами, присвяченими рідній країні.
  Незалежність – дуже дорогоцінна річ, за яку зараз платимо надто високу ціну. Поезія до Дня Незалежності – це знак поваги до всіх тих, хто любить свою Батьківщину і готовий свідомо захищати її свободу, хто вистояв під час облоги та окупації, хто щомиті своєю працею наближає перемогу… Це вічна шана тим, чиї життя забрала війна… І, звичайно, це віра в те, що все у нас буде добре, та надія на світле майбуття під мирним ясним небом!
  У вірші Світлани Камишної "Переможний гімн" відчуваються велика сила і прагнення до перемоги! "Розквітни, люба Україно! Здивуй увесь великий світ!" – шанобливо та урочисто звертається до своєї країни пані Світлана. Всі ми певні: після перемоги буде саме так! Другий вірш має назву "Жахлива дійсність". На жаль, у наш час реальність іноді справді жахлива, і свої емоції поетеса закарбувала у рядки. Писати про це було непросто, але забувати про таке не можна!
  Вірш Анни Дмитрук присвячений рідному Чернігову. Якщо точніше – подіям березня й початку квітня 2022 року. "В моє понівечене місто прийшла весна!" Цей рядок – як символ нескореності древнього міста над Десною. У кожному слові – невимовний біль, і водночас цей вірш дуже оптимістичний. Він налаштовує на перемогу, бо весна – символ пробудження й відродження. Життя триває доти, доки крізь руїни проростають квіти. А весну неспроможний спинити ніхто!
  Вірш Ольги Довженко має назву "Стражденна Україна". Але, попри страждання, наша країна постає в ньому як незламна, горда. Поетеса наголошує: "Нам треба жить, відновлювать мости!" Спільними зусиллями ми зможемо все!
  У вірші Діани Лагодної Україна змальована в образі жінки – такої самої, як кожна з нас. На перший погляд вона звичайна – проста, земна, вічно заклопотана… Ця жінка багато працює, часом дуже втомлюється, але вранішня кава, помада й торований шлях, яким вона крокує щодня, – це необхідне і невід'ємне, це те, без чого ця пані себе не уявляє. Вона щомиті різна, але завжди приваблива та красива! А ще (і це найголовніше) – ця жінка вільна, безмежно сильна й готова боротися за свою свободу.
  Мирослава Негода – зовсім юна поетеса. Їй 16 років. Дівчина пробує писати вірші, і, на мій погляд, їй це вдається. У вірші про нашу нескорену Україну найвлучніше характеризує українців ось цей рядок: "…Вільний дух в наших венах тече…" Здавалось би, шість коротких слів, але ними сказано так багато!
  Дуже вдячна всім за чудові патріотичні вірші, за участь у проєкті. Марії Хитун дякую за монтаж відеороликів. Усіх щиро вітаю з Днем Незалежності, зичу миру, щастя, перемоги!
  Наталія Утиро
 

 
Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється