Найцікавіші книги з нових надходжень

Найцікавіші книги з нових надходжень

18.10.2023
313
  КЗ "Чернігівська обласна універсальна наукова бібліотека імені Софії та Олександра Русових" бере активну участь у реалізації регіональної Програми розвитку та функціонування української мови як державної в усіх сферах суспільного життя Чернігівської області на 2023–2028 роки. Нещодавно в межах Програми наш фонд поповнився новими виданнями, з якими ми б хотіли ознайомити наших читачів.


  Кралюк П. М. 10 розмов про історію українських земель / Петро Кралюк, Олександр Красовицький. – Харків : Фоліо, 2023. – 235 с.

  Автори у формі бесіди-діалогу розмірковують про історичні події, що відбувалися на українських землях протягом різних історичних епох – від античності до новітньої історії. У різні періоди окремі території нашої країни були складовою частиною різних держав, що відобразилося на її етнічному складі, культурі, релігії. Аналізуючи події минулого з сучасних позицій, автори допомагають читачам сприйняти по-новому ключові історичні постаті та їхній вплив на становлення і розвиток української державності, переосмислити відомі історичні факти.


  Андрющенко Е. С. Архіви КГБ. Невигадані історії / Едуард Андрющенко. – Харків : Віват, 2023. – 398 с.

  Документи радянських органів безпеки, розсекречені в Україні, стали справжнім клондайком для дослідників і журналістів. Місяць за місяцем, рік за роком – історії, знайдені Едуардом Андрющенком в архівних справах, перевидані під однією обкладинкою. Героями цих історій стали видатні митці та цинічні вбивці, агенти й чекісти, втікачі і шпигуни. Хтось підписує абсурдні зізнання, а хтось дивом рятується від смерті. Хтось планує замах на рідних, а хтось потрапляє в табори через власну балакучість. Хтось лишає зухвалі послання для КГБ, а хтось бачить, як знищують результат його багаторічної праці. Усі ці епізоди дозволяють краще зрозуміти складне й повне протиріч життя українців в умовах радянського тоталітаризму.


  Запека В. Л. Бабах на всю голову : [зб. воєнної прози] / Віталій Запека. – Харків : Vivat, 2022. – 189 с.

  Віталій Запека не боїться бути відвертим. У збірці воєнної прози – і перші чоловічі сльози, і справжнє кохання, і бувальщини та натуралістичні нариси з окопів Донеччини, і оповідь про перші дні повномасштабного вторгнення. Автор із притаманною йому щирістю досліджує, як у непростих обставинах українці зберігають людяність, розповідає про досвід російсько-української війни та про нашу безмежну жагу до життя і свободи.


  Незламній / For invincible : [кн.-альбом та зб. поезій] / [П. Вишебаба та ін. ; упоряд. В. Бирчак ; пер. з укр.: Ю. Воротна, Ю. Максимейко ; фотограф О. Самсонов та ін.]. – Харків : Фоліо, 2023. – 159 с.

  "Незламній" – це книга-альбом та збірник поезій. Про боротьбу, відвагу, про любов і незламність українців. Книга, в якій кожне слово пронизане силою та волею до свободи, а кожне фото – емоціями, які переживаємо і яких не маємо права забути.


  Спрінг Д. А. Я пробачаю тобі. Свобода дарувати прощення : [персонал. посіб. для кривдника і скривдженого] / Дженіс Абрамс Спрінг, Майкл Спрінг ; [пер. з англ. О. Соломарської]. – Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2023. – 333 с.

  Пробачити чи не пробачити? Це запитання постає перед кожним із нас, коли хтось – ненавмисне чи з умислом – нас кривдить. Часом пробачити легко, та іноді завдана образа вражає і травмує настільки сильно, що простити її немає змоги.
  Докторка Дженіс Абрамс Спрінг ґрунтовно розглядає проблему прощення, акцентуючи увагу на підходах до пробачень і ситуаціях, у яких вони застосовуються. Експертка показує, як кожен підхід впливає на травмовану сторону та кривдника, а також наводить дієві стратегії, як можна досягти найвищої форми прощення – Справжнього Пробачення.



  Ґоттман Д. Емоційний інтелект у дитини / Джон Ґоттман, Джоан Деклер ; [пер. з англ. Х. Шиналь]. – Харків : Віват, 2023. – 268 с.

  Багато популярних нині порадників з виховання ігнорують світ емоцій. Вони спираються на теорії, де більше уваги приділено поведінці дітей, а не емоційній складовій. На основі 20-річних досліджень Джон Ґоттман дійшов феноменального висновку: діти, яких батьки виховували за допомогою обговорення емоцій, стають тими, кого Даніель Ґоулман називає "емоційно розвиненими людьми". Хочете, щоб ваша дитина менше хворіла та виявляла більш високу концентрацію? Будувала добрі стосунки з іншими дітьми навіть у складних ситуаціях у підлітковому віці? Ліпше розуміла людей, мала більше друзів, краще вчилася у школі і зростала емоційно розвиненою особистістю?
  Ця книжка розповість вам про п'ять кроків, які допоможуть розвинути емоційний інтелект вашої дитини. Тут є універсальні інструкції для батьків, зацікавлених у щасливому майбутньому дитини.

  Ці та багато інших книг чекають на вас, шановні наші читачі. Ласкаво просимо до бібліотеки!
  Підготувала Катерина Денисенко,
  провідна бібліотекарка відділу документів із гуманітарних наук
Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється