Національний тиждень читання-2023: будьмо своїми!

Національний тиждень читання-2023: будьмо своїми!

22.11.2023
1352
  Шановні друзі!
  Чернігівська ОУНБ імені Софії та Олександра Русових запрошує вас долучитися до Національного тижня читання-2023, організованого Українським інститутом книги. Цьогоріч акція триватиме з 4 до 10 грудня. Гасло Національного тижня читання-2023 – "Бути своїми" – означає зв'язок між поколіннями, подолання віддалі (насправді – умовної) між відомими літераторами й читачами, а також розуміння досвіду тих голосів, які подібні виклики часу вже пройшли.
  Цього року центральна постать у проведенні тижня читання – український прозаїк, поет, публіцист, політичний діяч, один із основоположників пореволюційної української прози, один із найвідоміших представників Розстріляного відродження, ідейний натхненник гасла "Геть від Москви!" Микола Хвильовий (справжнє ім'я – Григорій Фітільов). 13 грудня виповнюється 130 років від дня його народження. Найкраща данина шани майстрові літературного жанру – ознайомлення з його творчістю. Звичайно, книги Миколи Хвильового є в головній бібліотеці області, тому будемо щиро раді увазі до них. Інформація про видання, які маємо у фонді, незабаром з'явиться на нашому сайті і в соцмережах.
  У цей буремний час, коли Україна перебуває у стані війни, українські бібліотеки стали справжніми культурними осередками, місія яких надважлива у промоції читання серед українців. Український інститут книги всіляко вболіває за це та всебічно цьому сприяє.
  З нагоди загальнонаціонального свята читання Чернігівська ОУНБ імені Софії та Олександра Русових отримала від УІК невеличкий подарунок – тематичні плакати з QR-кодом, які популяризують Національний тиждень читання-2023. Їх розміщено на зручних і доступних для читачів локаціях. До речі, це не просто плакати, а ще й календарі на наступний рік.
  Нехай читання нас усіх об'єднує! Будьмо своїми! Читаймо разом!
  Ласкаво просимо до бібліотеки!
 











 
Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється