Година юридичних порад напередодні Міжнародного дня прав людини

Година юридичних порад напередодні Міжнародного дня прав людини

07.12.2023
192
  10 грудня – Міжнародний день прав людини. Напередодні цієї дати, 7 грудня, у Чернігівській ОУНБ імені Софії та Олександра Русових відбулася година юридичних порад за участі директора Чернігівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правничої допомоги Володимира Бобруйка та юриста ГО "МАRТ" Дмитра Науменка. Фахівці проінформували присутніх про Загальну декларацію прав людини як головний міжнародний документ, що захищає права людини в будь-якій країні, акцентували увагу на його основних статтях, а також наголосили, що права людини можуть бути порушені тільки державою та її законними представниками.
  Володимир Бобруйко розповів, як людина має захищати свої права, до кого можна звернутися у разі їх порушення, детально ознайомив із функціями безоплатної правничої допомоги тощо.
  Працівники відділу документів із гуманітарних наук підготували виставку, присвячену Міжнародному дню прав людини, де представлені видання як про міжнародне законодавство про захист прав людини, так і ті, що стосуються законодавства в Україні.

  Довідково

  75 років тому, 10 грудня 1948 року, Генеральна Асамблея ООН прийняла Загальну декларацію прав людини – перший універсальний міжнародний акт з прав людини. Це видатний документ в історії людства, яким закріплено, що права людини – невід'ємний елемент людської особистості і людського буття. Загальною декларацією прав людини започатковано процес створення системи міжнародних стандартів у галузі прав людини, набуття ними універсального характеру.
 















 
Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється