Збірник "Майстриня із Седнева": подарунок для бібліотек області

Збірник "Майстриня із Седнева": подарунок для бібліотек області

21.12.2023
252
  Чернігівська ОУНБ імені Софії та Олександра Русових отримала 55 примірників ошатно виданого збірника "Майстриня із Седнева", який містить інформацію про творчий доробок Зінаїди Лук'яненко – почесної громадянки Седнева, сестри українського політичного та громадського діяча, дипломата, письменника, юриста і радянського дисидента, учасника національного визвольного руху, борця за незалежність України у XX сторіччі Левка Лук'яненка.
  Такий чудовий подарунок нам зробив історик і краєзнавець, голова Чернігівського районного осередку Національної спілки краєзнавців України, давній добрий друг нашої бібліотеки Андрій Курданов, за що ми щиро дякуємо!
  Видання побачило світ завдяки ініціативі й турботі завідувачки Седнівської філії Чернігівського історичного музею ім. В. В. Тарновського "Садиба родини Лизогубів" Тетяни Луговської.
  Упорядники видання – Тетяна Луговська та Андрій Курданов. Автор переважної більшості світлин, уміщених у збірнику, – Микола Мороз. На них – інтер'єр оселі пані Зінаїди, розмаїття вишитих рушників, панно, скатертин, сорочок, виробів, створених у техніці макраме та з природних матеріалів, зокрема із соломки. Також тут є фото із сімейного альбому та заходів, учасницею яких свого часу була майстриня, відгуки гостей оселі-музею Зінаїди Лук'яненко.
  Видання призначене для істориків, краєзнавців, музейних працівників, седнівців, гостей і туристів – усіх, хто цікавиться культурою Чернігівщини.
  5 примірників подарованого збірника залишаться у фонді головної книгозбірні Чернігівщини, а решту буде передано до бібліотек області.
 

 
Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється