Творчість об'єднає світ: зустріч творчої інтелігенції України та Бельгії

Творчість об'єднає світ: зустріч творчої інтелігенції України та Бельгії

22.03.2024
178
  У сучасному світі, де глобалізація сприяє швидкому обміну ідеями й культурними цінностями, зустрічі між творчими інтелігентами з різних країн стають надзвичайно важливими. Вони сприяють обміну думками, збагаченню культурного досвіду і розвитку взаєморозуміння. Одна з таких зустрічей (в онлайн-форматі) відбулася 22 березня. Захід "Творчість об'єднає світ" згуртував представників творчої інтелігенції з України та Бельгії. Авторка ідеї – завідувачка відділу документів із гуманітарних наук Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових Наталія Утиро. Щиро дякуємо за співпрацю бібліотеці міста Льєж (Бельгія)!
  До зустрічі долучилися письменники, поети й інші представники творчої інтелігенції з України та Бельгії. Програма заходу включала читання віршів, презентації літературних творів, дискусії про сучасну літературну сцену і роль творчості в розвитку суспільства. Учасники обмінювалися враженнями від читань, обговорювали творчість одне одного й намагалися знайти спільні точки зору щодо актуальних проблем сучасності.
  Присутні прослухали поезію українських митців Олексія Маслова, Світлани Камишної, Анни Дмитрук та Олени Мамчич (Чернігів), а також познайомилися з бельгійським письменником Фредеріком Саненом, який зачитав свій вірш, написаний спеціально для України та українців. Це поезія про сподівання, віру, надію, перемогу та врешті-решт – життя.
  Ведуча зустрічі Наталія Утиро ставила цікаві креативні запитання, що допомогли присутнім більш глибоко зрозуміти й відчути творчість митців. Зокрема, наприкінці заходу було проведено бліцопитування "П'ять запитань про життя", де поети могли продемонструвати свою ерудицію, гумор, творчий підхід і світовідчуття.
  Зустріч "Творчість об'єднає світ" стала незабутньою подією, яка підкреслила важливість культурного обміну та співпраці між Україною і Бельгією. Учасники заходу виявили, що творчість – справді могутній інструмент єднання, який перетинає мовні, культурні й географічні кордони. Зустріч виявилася важливим кроком у поглибленні взаєморозуміння та співпраці між представниками культур двох країн і сприяла подальшому розвитку творчих зв'язків між ними.
  Захід був приурочений до Дня європейських авторів, який відбудеться 25 березня 2024 року в 40 країнах-учасницях програми "Креативна Європа", включно з Україною. Державна установа "Український інститут книги" повідомляє, що Європейська комісія вже другий рік поспіль проводитиме цей день з метою підсилення інтересу до читання та відкриття всього багатства європейської літератури. Інститут заохочує українські бібліотеки долучитися до організації та проведення різних подій у бібліотеках, присвячених європейським авторам. Мета цих подій – наближення українських читачів до книжок, а разом із тим і до бібліотек, що мають ставати культурно-літературними хабами, важливими для місцевих громад.
  Європейська комісія розробила інструмент, який зробить помітною кожну бібліотеку України, яка долучиться до події. Чернігівська ОУНБ імені Софії та Олександра Русових пройшла реєстрацію на сайті, після чого локація нашої бібліотеки відображається на карті Європи.
 















 

 
Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється