Ніна Горбань: "З небом наодинці"

Ніна Горбань: "З небом наодинці"

24.07.2024
53
  "З небом наодинці". Таку назву має перша збірка поезії та прози прилучанки Ніни Горбань. Цю книжку авторка подарувала Чернігівській ОУНБ імені Софії та Олександра Русових. Щиро дякуємо!
  У творах пані Ніни живуть спогади про маму та філософські роздуми, любов до рідної природи і щось дуже інтимне, яке – тільки для двох, а іншим – зась… Невимовним болем і водночас – найсильнішою з сильних надією звучить тема війни. Торкаються серця присвяти – древньому Чернігову, загиблим у Бучі, "Моїй А. К." (як тепло і загадково…), "Вдові загиблого воїна", "Братові", "Воїну Да Вінчі".
  Осінь, жінка, квіти… Зачаровано читаємо віршовані рядки "Осіння жінка із серпанком в косах несе дозрілу виспілу красу". А перейшовши до прози, дізнаємося, що одна з новел авторки має назву "Жінка несла втому…".
  Твори пані Ніни – вельми різнопланові. Деякі – немов тонкі квіткові парфуми, де нота серця – півонія. Точнісінько така, як на обкладинці нової збірки, й така, як ті, що буяли у маминому "півонієвому раю". "Двір без півонії – убогий двір", – любила повторювати Її Величність Ганна… Але у новелі "Моя квіточка" авторка після довгих роздумів ототожнює себе з ромашкою. І з якою ж ніжністю жінка ставиться до самосійного "самозванця"-соняшника, який ні сіло ні впало присусідився до красуні-троянди й урешті-решт, набравшись сміливості, вигукнув на весь двір "Здрастуйте, я народився!"… Бо він вчить пані Ніну "любити життя, дарувати красу і жити всупереч".
  Ніна Горбань залишила на подарованому примірнику щирий дарчий напис: "Читачам Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових від авторки. Нехай кожному буде комфортно під безмежним небом, і хвилинку-дві – під моїм".
 

 
Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється