04.09.2012
140

  Центр правової інформації, що діє при відділі документів з суспільних та гуманітарних наук Чернігівської ОУНБ ім. В.Г. Короленка співпрацює з громадською організацією МАРТ.

  3 вересня в читальному залі бібліотеки відбулося офіційне відкриття мандрівної експозиції "Кожен має право знати свої права", яка виготовлена в рамках проекту "Кожен має право знати свої права", що реалізує громадська організація "МАРТ". Проект є складовою Всеукраїнської освітньої програми "Розуміємо права людини". На відкритті були присутні учні, молодь, освітяни та науковці, правозахисники, журналісти та представники влади.

  Руслана Бурова, керівник проекту говорить: "Ми сподіваємось, що екскурсії по виставці стануть майданчиком для вільних дискусій та роздумів, спонукатимуть вільно висловлювати свої думки, враження та почуття з приводу почутого та побаченого. А також сподіваємось, що в подальшому, всім, хто відвідає нашу виставку, це допоможе більш критично та самостійно мислити, аналізувати ситуацію навколо себе, оцінювати суспільні явища, стосунки між людьми, навчить поважати людську гідність в собі та в інших, навчить стирати кордони між людьми, долати стереотипи, навчить бути толерантними, усвідомити цінність різності, усвідомити цінність кожної людини, зрозуміти право кожного бути самим собою. А найголовніше – вчасно стати поруч на захист людської гідності."

  Алла Жорстка, провідний спеціаліст Управління освіти: "Ми дуже раді, що нашій молоді надають додаткові можливості – неформальної освіти з прав людини, оскільки сама система освіти не передбачає повного і ціннісного вивчення прав людини і це не сприяє збагаченню дітей громадянськими компетентностями, збіднює їх можливості стати повноправними членами демократичного європейського суспільства. Приємно, що виставку проводять саме наші учні, що є дуже цінним як для них самих, так і актуальним сьогодні".

  Олена Ромашко: "Все, що цінують зараз в мені та в моїй роботі я отримала завдяки саме неформальній освіті, тому ще раз хочу подякувати за ще одну можливість "підрости" для мене особисто, а від імені влади – за здорову співпрацю та взаємодію на користь громаді та суспільству в цілому".

  Виставка розпочала роботу. Вже сьогодні гіди, хвилюючись, провели першу екскурсію. Протягом всього дня ми приймали відвідувачів, які були різних вікових груп, статусу, з особистим ставленням до побаченого і почутого. Але найбільше – вразила надзвичайна цікавість до виставки. Всі з відвідувачів побачили щось дуже близьке,болюче і таке, яке важко до цього було назвати словами. Відгуки, які приємно і водночас боляче прочитувати. Всім це дуже близько.

 

P9032090 P9032111 P9052123 P9052225
Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється