07.09.2012
154
DSC07059

  6 вересня на засіданні клубу "Краєзнавець" було презентовано книгу "Собор Різдва Богородиці в Козельці", яку підготував авторський колектив науковців Національного архітектурно-історичного заповідника "Чернігів стародавній": Алла Доценкозаступник генерального директора заповідника, Олена Ванжуластарший науковий співробітник відділу музейної та науково-фондової діяльності заповідника,Світлана Кійковадиректор музею родини Розумовських.

  Щойно видану книгу, представив керівник проекту, генеральний директор НАІЗ "Чернігів стародавній" Андрій Курданов. Він зауважив, що книга "Собор Різдва Богородиці в Козельці" підготовлена з нагоди 260-річчя з часу закладення цієї величної споруди і продовжує серію видань про пам’ятки архітектури Чернігівщини національного значення.

  Алла Доценко та Світлана Кійкова розповіли про науковий пошук, загадки та знахідки, які супроводжували авторський колектив під час роботи над книгою.

  На заході було представлено макет собору, який багато років зберігався у запасниках Чернігівського історичного музею ім. В.В. Тарновського. За словами директора ЧІМ ім. В.В. Тарновського Сергія Лаєвського, незабаром макет займе чільне місце в експозиції музею.

  Не залишилась осторонь цієї історичної події і дирекція "Укрпошти". Співробітники підприємства підготували блок марок та конверти із зображенням собору, які представив присутнім директор Чернігівської дирекції українського державного підприємства "Укрпошта" Володимир Приходько.

  Презентацію відвідала численна делегація з Козелецького району. Заступник голови Козелецької районної державної адміністрації Світлана Денисенко подякувала за гарно оформлену та багато ілюстровану книгу і висловила сподівання на подальшу співпрацю.

  Фотозйомки для цього чудового видання виконав відомий чернігівський фотохудожник Микола Турчин, який емоційно розповів про роботу над фотоілюстраціями до книги "Собор Різдва Богородиці в Козельці".

  Під час презентації у залі була розгорнута книжково-ілюстративна виставка "Обереги людського духу (архітектурні пам’ятки Козельця)", яку прокоментувала ведуча заходу, завідуюча відділом краєзнавства Ірина Каганова.

 

  http://www.youtube.com/watch?v=hctH2arK2D0

 

DSC07046 DSC07067
  DSC07069  DSC07078
 DSC07081  DSC07085
DSC07084 DSC07061

 

 

Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється