11.12.2012
149

  10 грудня у затишній мистецькій вітальні відділу мистецтв в рамках засідання клубу "Світ прекрасного" відбулася творча зустріч з головним режисером-художнім керівником Чернігівського обласного академічного українського музично-драматичного театру ім. Т.Г. Шевченка, Заслуженим артистом України  Андрієм Бакіровим.

  Андрій Рінатович Бакіров – актор, режисер. У 1983 році закінчив Київський Національний  університет театру, кіно і телебачення ім. І. Карпенка-Карого, курс професора, Народного артиста України Миколи Рушковського, у 1993 році – режисерські курси  у Москві під керівництво професора, Народного артиста  РФ Леоніда Хейфіца. Поставив ряд непересічних вистав: "Паперовий патефон", "Наш Декамерон", "Служниці", "Дванадцята ніч", – у Чернігівському обласному Молодіжному театрі; "Сон літньої ночі", "Мертві душі", "Три сестри", "Людина-джентельмен", "Казка про щастя і біду…" – у Чернігівському академічному музично-драматичному театрі ім Т.Г. Шевченка.

  Призер та лауреат багатьох міжнародних і всеукраїнських театральних фестивалів. Нагороджений дипломами Міжнародного театрального Шекспірівського фестивалю (1997, Польща), Каїрського фестивалю театральних експериментів (1998, Єгипет), фестивалю театрального мистецтва (1999, Польща). Дипломант премії СТД України "Експеримент". Ставив вистави у Донецькому обласному академічному українському музично-драматичному театрі, Мінському  Національному театрі, Гомельському обласному драматичному театрі , Брестському театрі драми і музики.

  У творчом доробку майстра багато вистав української, російської класичної драматургії, творів сучасних авторів. З останніх постановок у Чернігівському музично-драматичному театрі ім. Т.Г. Шевченка слід відзначити  вистави: "Дуже старий сеньор з дуже великими крилами", "Весілля Фігаро", "Пісочниця", "Наше містечко".

  Режисер вміє дивувати. Йдучи на виставу глядачі знають, що їх чекає щось нове, надзвичайне. У бесіді з присутніми Андрій Рінатович поділисвя своїми поглядами на мистецтво театру, сучасну режисуру, розповів про репертуар театру та свої творчі плани, а також відповів на запитання шанувальників театрального мистецтва.

  Приємним сюрпризом для нього стало привітання колег: акторів Чернігівського обласного Молодіжного театру, Заслужених артистів України Олексія Биша, Любові Веселової та художнього керівника Чернігівського обласного театру ляльок ім. О.П. Довженка, Заслуженого артиста України Віталія Гольцова, які побажали режисеру творчої наснаги і нових мистецьких здобутків.

  Для всіх присітніх зустріч з Андрієм Рінатовичем Бакіровим стала новою сходинкою до розуміння мистецтва театру та творчості режисера.

 

DSC08558 DSC08581
 DSC08602  DSC08579
 DSC08572  DSC08588

Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється