18.05.2013
207

  "Бібліотеки нашої громади". Під такою назвою у приміщенні Городнянської Центральної районної бібліотеки 17 травня відбулось засідання за круглим столом як важливий етап громадських обговорень "Бібліотека. Інформація. Користувач", що тривають в області з березня. Учасниками заходу були представники місцевої влади, працівники освіти і культури, соціального обслуговування населення, музейні та бібліотечні працівники, користувачі бібліотеки, представники громадських організацій та ЗМІ.
  Метою заходу було виявити та обговорити проблемні питання функціонування книгозбірень, накреслити шляхи подальшого їх розвитку, визначити конкретні завдання, зміцнити партнерські стосунки між владою, бібліотеками та місцевою громадою.
  Заступник директора Чернігівської ОУНБ ім. В.Г. Короленка Ю.М. Самойленко повідомив про хід громадських обговорень в Україні і області, ознайомив з матеріалами Всеукраїнської науково-практичної конференції "Бібліотека і книга в контексті часу", де було піднято актуальні питання життєдіяльності галузі. Відзначив позитивну роль УБА та міжнародної благодійної програми "Бібліоміст" у модернізації українських бібліотек і підвищенні технологічної обізнаності фахівців, у чому на власному досвіді переконались бібліотекарі Городнянщини.
  У своїх виступах заступник голови райдержадміністрації з гуманітарних та політико-правових питань Петро Анатолійович Буйний, начальник відділу культури райдержадміністрації Олена Євгенівна Биховець, голова громадської ради при райдержадміністрації Ольга Геннадіївна Смаль високо оцінили роботу бібліотек району, особливо ЦРБ. Було підкреслено, що незважаючи на складні матеріальні і фінансові умови, бібліотеки свої завдання виконують. Влада не допустить скорочення мережі і сприятиме вирішенню проблем бібліотек.
  Директор ЦБС Марія Миколаївна Овсієнко навела багато прикладів інноваційної, креативної діяльності бібліотекарів, що відповідають потребам і запитам громади, зміцнюють позитивний імідж бібліотек. Провідний бібліотекар ЦРБ Наталія Василівна Чередниченко повідомила про підсумки анкетування "Якою має бути бібліотека нашої громади", вуличного опитування, відеоінтерв’ювання та пропозиції читачів, залишені на інформаційному стенді "Якою я хочу бачити бібліотеку" та у скриньці пропозицій "Банк читацьких ідей". Отримана інформація дозволить наблизити роботу бібліотекарів до читацьких потреб.
  Учасники обговорення висловили слушні пропозиції і побажання як щодо поліпшення умов роботи книгозбірень, а це і матеріально-технічна база, і сучасний інтер’єр, і поповнення фондів тощо, так і щодо розширення сфери впливу бібліотек та поліпшення змісту їх роботи. Сільські голови Бутівки В.В. Холій, Деревин Г.А. Дрожжа секретар Вихвостівської сільської ради Н.М. Кужельна пообіцяли вжити заходів щодо переведення місцевих бібліотек у кращі, опалювані приміщення. Голова районної організації Всеукраїнської громадської організації інвалідів "Союз Чорнобиль Україна", депутат міської ради Микола Миколайович Маланчук запевнив у підтримці з боку депутатів у вирішенні проблем ЦРБ і водночас запропонував розширити зону обслуговування книгою пацієнтів стаціонару ЦРЛ. Активні читачі бібліотеки, ветеран педагогічної праці Валентина Григорівна Проценко та самодіяльний поет Юрій Пилипович Суходол закликали активніше залучати молодь до читання, прищеплювати потяг до знань, виховувати патріотичні почуття. Було запропоновано організовувати інтелектуальні конкурсні програми для молоді, посилити рекламу нових бібліотечних послуг та подавати корисну інформацію у пресі.
  За підсумками засідання круглого столу складено пропозиції щодо поліпшення умов функціонування бібліотек та обслуговування населення району.

seminar DSC00925 seminar1
Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється