27.11.2013
232

  26 лисопада у Мистецькій вітальні відбулася творча зустріч з директором, художнім керівником Чернігівського обласного Молодіжного театру, заслуженим діячем мистецтв України Геннадієм Касьяновим з нагоди 60-річчя від дня народження.
  Молодіжний театр –  визначний культурний центр і одна з візитних карток нашого міста. Історія його виникнення нерозривно зв’язана з ім’ям Г.С. Касьянова.
  У 1985 році молодий режисер Лялькового театру згуртував навколо себе талановиту молодь. Так виникла "Молодіжна сцена".
  "Одинадцять сторінок військової прози" за творами Б. Васильєва "А завтра була війна" і "В списках не значився" стала першою виставою молодих студійців, яку вперше побачили курсанти Чернігівського вищого авіаційного училища льотчиків, учні міських ПТУ та співробітники Чернігівської ОУНБ ім. В.Г. Короленка.
  1 жовтня 1988 року новий театр, який було названо Театром для дітей та молоді, відкрив театральний сезон виставою "Кар'єр" за В. Биковим.
  З 1996 року театр отримав самостійний статус і став іменуватися Чернігівським Молодіжним театром.
  За цей час Геннадієм Сергійовичем Касьяновим було поставлено більше сорока різнопланових вистав з української, російської  та зарубіжної класики, творів сучасних авторів ("Неопалима купина", "Ювенільне море", "Старший син", "Трактирниця", "Лоліта", "За двома зайцями", "Гарольд і Мод", "Вовки та вівці", "На жабках", вистави за творами А.П. Чехова: "Вишневий сад", "Чайка", "Дядя Ваня", "Іванов", та ін.)
  На зустрічі Геннадій Сергійович розповів про репертуар театру, поділився своїми роздумами про професію актора та режисера, відповів на запитання шанувальників. Із цікавістю присутні переглянули відеофільм про Чернігівський Молодіжний театр.  
  Тепле слово про свого режисера сказав актор Чернігівського Молодіжного театру, Заслужений артист України Олексій Биш.
  Зустріч пройшла в теплій атмосфері і стала важливою сходинкою для пізнання мистецтва театру.

 

DSC01866 DSC01872
Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється