Звітна виставка світлин Чернігівської обласної організації Національної спілки фотохудожників України

Звітна виставка світлин Чернігівської обласної організації Національної спілки фотохудожників України

22.02.2021
344
  Наприкінці лютого в читальній залі Чернігівської ОУНБ ім. В. Г. Короленка відкрилася звітна виставка світлин Чернігівської обласної організації Національної спілки фотохудожників України.
  Минуло більше року з останнього відкриття виставки в тій залі. Гадаю, всі погодяться, що минулий рік був нелегким: фізично, психологічно… Хотілося б написати, що творчим людям поталанило трошки більше, адже їх підтримувала творчість, улюблена справа, якій можна було приділити більше часу. Набагато більше часу. Хотілося б таке написати, але це – аж ніяк не факт. Адже творити без змоги демонструвати свою творчість, отримувати відгук на неї – дуже сумно. Так, звісно, зараз наше життя стрімко перекочувало у віртуальний світ, але онлайн-спілкування ніколи не замінить живе з його обміном енергіями, поглядами, усмішками.
  Тож на вернісажі дізнавалися, як минув рік у фотохудожників, які нагороди вони здобули і чи здобували їх узагалі.
  На виставці, яку можна переглянути в бібліотеці протягом лютого–березня, представлено 45 світлин 15-ти авторів. Цього року різноманіття жанрів просто вражає: пейзаж, портрет (включно з художнім та психологічним), натюрморт, анімалістика, макро, абстракція, стріт-фото, тревел-фото, філософські та сюжетні світлини.
  Згідно з інформацією організації, загалом протягом 2020 року ЧОО НСФХУ провела такі заходи: звітну фотовиставку світлин за 2019 рік членів і кандидатів Спілки в Чернігівській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. В. Г. Короленка, онлайн-фотовиставку з нагоди 75-ї річниці Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні; тематичні фотоконкурси до Всесвітнього дня фотографії; фотовиставку, присвячену Всесвітньому дню фотографії, в Чернігівському обласному художньому музеї ім. Г. Галагана.
  Усі фотомитці, які презентували світлини на виставці, жили активним мистецьким життям: брали участь у безлічі фотоконкурсів та виставок, співпрацювали з модними журналами, допомагали чужим проєктам і впроваджували власні художні й соціальні фотопроєкти.
  Та, гадаю, декілька знакових подій у житті фотомистецтва Чернігівщини варто відзначити окремо.
 

 
  Віктор Кошмал завоював золоту медаль НСФХУ у XIII Національному бієнале "Природа 2020" у номінації "Пейзаж, флора і фауна".


 
  Гідно презентували українське фотомистецтво на Міжнародному конкурсі в Токіо (Японія) "Tokyo International Foto Awards" Вадим і Валерія Докторови, здобувши срібло в категорії "Портрет".


 
  Світлина Андрія Казуна, що брав участь у щорічному фотоконкурсі "Вікі любить пам'ятки", була визнана найкращим фото Чернігівської області та увійшла у ТОП-10 кращих світлин України.

 Докладніше про діяльність організації і фотохудожників можна дізнатися тут.

 Додатково
               З пізнавальною метою та задля забезпечення гарного настрою пропонуємо переглянути приготування до відкриття звітної виставки світлин.

 Сюжет ТК "Новий Чернігів" про офіційне відкриття виставки можна переглянути за посиланням

  Підготувала Катя Скрипка,
  член НСЖУ, провідний бібліотекар відділу мистецтв























Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється