Ярмарок подарунків: вишиваний оберіг

Ярмарок подарунків: вишиваний оберіг

30.09.2022
329
  30 вересня, до Всеукраїнського дня бібліотек, митці – друзі Чернігівської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. В. Г. Короленка та відділу мистецтв – улаштували колективу бібліотеки справжнісінький "ярмарок подарунків" на честь професійного свята.
  Заслужений майстер народної творчості України, чернігівська майстриня, що вишиває ікони з бісеру, Агнеса Ляшенко подарувала колективу бібліотеки дуже особливу ікону.
  Пані Агнеса нещодавно відсвяткувала 85-річчя. До цієї поважної та урочистої дати в бібліотеці проходила виставка найкращих робіт майстрині "Вишите відлуння душі". І момент початку повномасштабного вторгнення (24.02.2022) дорогі її серцю ікони також зустріли у стінах закладу. 30 березня будівля бібліотеки зазнала часткових руйнувань, але крило з творами пані Агнеси залишилося неушкодженим і майстриня щиро вірить, що її ікони вберегли ту частину будівлі.
  Майстриня перебувала в Чернігові під час блокади. Тоді ж, під обстрілами, почала вишивати ікону, котру як оберіг і подарувала колективу бібліотеки до професійного свята, адже вважає, що ця особлива ікона, це вишите диво, що поєднало сильну віру та сподівання на краще, має сили надалі вберегти храм науки від усілякого лиха.
  Подарунок приймала директорка Чернігівської ОУНБ ім. В. Г. Короленка Інна Аліференко.
  Дякуємо, що навіть у найтемніші часи не забуваєте про той промінець світла та надії, який пробуджують у серці мистецтво, культура, бібліотека! І, звичайно, щира подяка майстрині за її турботу й дорогоцінний подарунок!

  Момент дарування та коментар від майстрині, чому, на її думку, створена під обстрілами ікона має знайти домівку саме в бібліотеці, – у відео

  Виставку, що вціліла під обстрілами, показуємо у відеоогляді

  Про майстриню та відкриття виставки її творів до 80-річчя від дня народження можна дізнатися за посиланням
  Катя Скрипка,
  провідна бібліотекарка відділу мистецтв,
  член НСЖУ
 





 
Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється