Подарунки для Бібліотеки: книги культурно-мистецького спрямування

Подарунки для Бібліотеки: книги культурно-мистецького спрямування

02.11.2023
245
  Отримувати подарунки завжди приємно. Особливо якщо це книги. І цього року Чернігівську ОУНБ тішать не лише сучасними українськомовними книгами, закупленими за бюджетні кошти в межах реалізації Програми сприяння функціонуванню української мови як державної в Чернігівській області на 2023–2028 роки.
  Інститут мистецтвознавства, фольклористики та етнології ім. М. Т. Рильського НАН України передав до фонду Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових безкоштовний комплект книг культурно-мистецького спрямування.
  Театральні, художні енциклопедії, книги з народознавства, етнографії та фольклористики – усі надіслані видання ґрунтовні та необхідні у фонді наукової бібліотеки. А деякі з них, зокрема багатотомник "Українська музична енциклопедія", бібліотека довгий час шукала можливість придбати.
  До слова, подаровані книги одразу помандрували на Покровську книжкову толоку – 2023.
  Також близько 80 видань із власної бібліотеки подарувала заслужений діяч мистецтв України Віра Тимченко (1988–2021 рр. – режисерка-постановниця Чернігівського обласного академічного українського музично-драматичного театру ім. Т. Г. Шевченка). Книги, що супроводжували Віру Андріївну протягом професійної діяльности, тепер допомагатимуть студентам опановувати акторську майстерність, а молодим режисерам підказуватимуть шлях у майбутнє.

  Детальніше про книги від ІМФЕ ім. М. Т. Рильського НАН України

  Наприкінці літа керівництво Інституту мистецтвознавства, фольклористики та етнології ім. М. Т. Рильського НАН України отримало дозвіл надіслати зразки своєї друкованої продукції до провідних бібліотек країни. Працівники підібрали комплекти книжок (вага 70 кг, список назв 3 с.).
  Надіслати книги до Чернігова, зокрема до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових, запропонувала Валентина Кузик, кандидатка мистецтвознавства, старша наукова співробітниця ІМФЕ імені М. Т. Рильського НАН України, з якою відділ мистецтв Бібліотеки має плідну творчу співпрацю, зокрема працівниками відділу була створена відеопрезентація останньої книги пані Валентини.
  До слова, подарувала цю книгу до фонду Бібліотеки Олена Кавунник, кандидатка мистецтвознавства, доцентка кафедри музичної педагогіки та хореографії НДУ ім. М. Гоголя, яка теж підтримала ідею надіслати комплект мистецьких книг саме нашій Бібліотеці.
  Директорка ІМФЕ ім. М. Т. Рильського НАН України, пані академік Ганна Скрипник схвалила цю пропозицію. І вже на початку осені омріяні книги приїхали до Чернігова.
  Відбором книг та комунікацією безпосередньо з керівництвом бібліотеки займався Олександр Головко, провідний етнолог ІМФЕ ім. М. Т. Рильського НАН України, завдяки якому бібліотека швидко отримала необхідну сучасну літературу.
  Після відповідної обробки книги потраплять на окремі полиці, де буде зазначено, що видання подаровані саме ІМФЕ ім. М. Т. Рильського НАН України.
  Адміністрація та колектив Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових щиро вдячні за подарунки, підтримку Бібліотеки та бібліотечної справи.
 
  Катя Скрипка,
  завідувачка відділу мистецтв Чернігівської ОУНБ,
  членкиня НСЖУ
 

 
Повернутись
Поділитись:

Розклад роботи:

Бiблiотека:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00
Інтернет-центр:
ПН-ЧТ – 9:30-18:00
ПТ – ВИХІДНИЙ
СБ-НД – 10:00-18:00

обслуговування користувачів до 17:45
 

Під час ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ

обслуговування користувачів
призупиняється